Zeci de biciclişti traşi pe dreapta

În urma unei actiuni de control organizate miercuri de politistii rutieri s-a constatat ca foarte multi biciclisti nu sunt constienti de obligatiile pe care le au atunci când se afla pe drumurile publice.

Majoritatea amenzilor au fost acordate pentru ca biciclistii circulau pe partea carosabila, desi aveau la dispozitie o banda speciala, transportau ori tractau obiecte voluminoase.
Au mai fost date amenzi pentru deplasarea în paralel a doi ciclisti, pentru ca acestia nu tineau cel putin o mâna pe ghidon.

S-a sanctionat si lipsa a cel putin unui element reflectorizant, ori problemele de la dispozitivele de frânare sau iluminare ale bicicletelor. Sanctiunile au constat în amenzi cu valoarea cuprinsa între 60 si 80 de lei.

Atentie la ghidon


Prin prisma incidentelor rutiere în care sunt implicati, în ultimul timp, si biciclistii e necesara disciplinarea celor ce se deplaseaza pedalând. Reamintim ca în luna septembrie s-a petrecut chiar si un accident mortal în centrul Nojoridului. Un localnic nu a dat prioritate la intrarea pe Drumul National, fiind lovit de un autotractor. Biciclistul sexagenar s-a lovit la cap, decedând pe loc.


Pe de alta parte, politistii de la Circulatie s-au implicat de curând în organizarea a doua concursuri rutiere dedicate celor mai mici biciclisti. Ambele au avut loc în curtea Liceului „Onisifor Ghibu” din Oradea.

Ovidiu Morcan