Zeci de firme, din FPB, gata sa ia studenti in practica

De Veronica Bursaşiu
Raul Derecichei
Raul Derecichei
Anunţul a fost făcut de lectorul universitar de la Partium, Szekedi Levente, şi directorul executiv al Federaţiei Patronilor, Raul Derecichei.

26 de firme din Oradea, dintr-o paletă largă de domenii: de la IT, construcţii şi până la domeniul medical, membre în Federaţia Patronilor Bihor, au acceptat să ia în practică pe parcursul unui an universitar studenţii de care ar fi interesaţi să le devină angajaţi. Acesta a fost anunţul făcut de directorul executiv al Federaţiei patronilor, Raul Derecichei, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o în comun cu reprezentanţii Universităţii Partium, partener cu FPB în proiectul stagiilor de practică studenţească lansat recent. Acesta este unul dintre „proiectele de suflet” ale tânărului director al FPB, expus public încă din perioada campaniei electorale, atunci când Raul Derecichei candida pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean. Directorul executiv al FPB a adăugat că multe dintre societăţile care s-au alăturat proiectului şi-au exprimat dorinţa de a-i angaja „pe cei care se pliază pe nevoile lor” şi fac faţă ritmului de lucru. Fiecare firmă oferă cinci stagii de practică, Federaţia Patronilor va lua 35 de practicanţi. Fiecare firmă, din proiect îşi va alege practicanţii, pe baza dosarului care va trebui să conţină un CV, o scrisoare de intenţie şi o autodescriere. Preselecţia dosarelor va fi făcută de Federaţia Patronilor şi Universitatea Partium.

La finalul stagiului de practică, studenţii vor primi o diplomă recunoscută de Universitatea Creştină Partium şi de Federaţia Patronilor Bihor. Diploma ar urma să ateste experienţa practicanţilor în domeniul ales şi să rezolve astfel problema de care se loveşte orice absolvent de facultate pe piaţa muncii: respectiv faptul că i se cere experienţă. Studenţii Universităţii Partium care doresc să se înscrie în proiect pot să-şi depună dosarul la sediul universităţii ori la cel al Federaţiei în perioada 15 octombrie- 1 noiembrie. De un program similar celui în care sunt incluşi studenţii de la Partium vor beneficia şi studenţii Universităţii Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !