Zeci de licente retrase de Directia Agricola

Inspectorii Direcţiei Agricole au retras şi au suspendat zeci de licenţe de fabricaţie.

De la începutul anului şi până în prezent, inspectorii Direcţiei pentru agricultura Bihor au desfăşurat controale la depozitele de cereale, la fructe, în domeniul viticol, la operatorii economici care comercializează îngrăşăminte chimice, dar şi la crescătorii de animale. Neregulile nu au contenit să apară, fapt care i-a determinat pe inspectori să aplice numeroase amenzi.

Controale

În acest interval, inspectorii Compartimentului Inspecţii în Industria Alimentară şi Depozite de Cereale au efectuat un număr de 259 de controale. Ca urmare a acestora, au fost suspendate 15 licenţe de fabricaţie şi 14 retrase, trei autorizaţii de depozit suspendate şi 24 retrase. Au fost avertizaţi 61 operatori economici şi au fost aplicate 16 amenzi în valoare totală de 44.000 lei.
În cadrul Compartimentului Inspecţiei de Stat pentru Controlul Tehnic în Producerea şi Valorificarea Legumelor şi Fructelor au fost consemnate un număr de 121 controale fiind avertizaţi 57 operatori economici şi amendaţi 16. Valoarea amenzilor însumează 16.000 lei.
Inspectorii vitivinicoli din cadrul Compartimentului Inspecţiei de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol au efectuat 105 controale, vizând 76 documentaţii de însoţire a vinurilor.

„S-a urmărit calitatea, provenienţa, autenticitatea, naturaleţea şi evidenţa produselor vitivinicole comercializate în judeţul Bihor. Au fost prelevate un număr de 26 de probe de vin pentru determinări în laboratoare de specialitate. De asemenea, au fost autorizate 12 spaţii de comercializare a vinului de masă în vrac”, a spus Nicolae Hodişan, directorul Direcţiei Agricole Bihor.

Amenzi

Inspecţia Tehnică pentru Controlul Fertilizanţilor a înregistrat un număr de 43 de controale la operatorii economici care comercializează îngrăşăminte chimice în judeţul Bihor, fiind prelevate patru probe şi avertizaţi doi agenţi economici. Compartimentul Inspecţie Tehnică şi Control în Sectorul Zootehnic, prin inspectorii săi de specialitate, a verificat 120 de crescători de animale, aplicându-se două amenzi în valoare de 1.000 lei, în vreme ce 34 au fost avertizaţi pentru modul necorespunzător de gestionare a dejecţiilor animale.

„În baza Ordinului Prefectului nr. 18/26.01.2010 au fost efectuate 182 de controale ce au vizat modul de completare, eliberare şi utilizare a certificatelor de producător, ocazie cu care au fost aplicate 30 de amenzi în valoare de 33.500 lei, 45 de avertismente şi 107 avertizări scrise”, a conchis directorul Direcţiei Agricole.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !