Zeci de masini ridicate, abandonate de proprietari la depozitul ADP

De A.S.
Reactualizat la:
Zeci de masini ridicate, abandonate de proprietari la depozitul ADP
Multe dintre maşinile ridicate de ADP de pe străzile din Timişoara pentru că erau parcate neregulamentar nu au mai fost revendicate de proprietari. La depozitul societăţii sunt zeci de autovehicule abandonate, de diferite mărci, de la Mercedes la BMW, unele lăsate acolo de patru ani. Autorităţile au descoperite şi că unele aveau numere false.

Inspectorii societăţii Administrarea Domeniului Public (ADP), însoţiţi de poliţişti locali, ridică în fiecare săptămână zeci de maşini parcate neregulamentar. Autovehiculele ridicate sunt transportate la depozitul ADP din Calea Şagului, de unde ar trebui apoi să fie recuperate de proprietari după ce aceştia plătesc amenzile şi taxele aferente, ceea ce nu se întâmplă întotdeauna.

„Există însă şi situaţii mai speciale întâlnite în cadrul acestei activităţi. În baza colaborării cu ADP SA, s-a comunicat Poliţiei Locale că un număr semnificativ de autovehicule, ridicate în special din staţiile mijloacelor de transport în comun, staţii de taximetre, dar şi din alte locuri unde împiedicau flagrant desfăşurarea în bune condiţii a traficului creând ambuteiaje, nu au mai fost revendicate de proprietari, aceştia abandonându-le practic la depozitul ADP. Poliţia Locală a transmis proprietarilor adrese cu privire la acest fapt, cu atât mai mult cu cât unele dintre autovehicule se află în depozit şi din anul 2008”, spune purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin. Potrivit acesteia, în prezent, în depozitul ADP sunt 35 de autovehicule nerecuperate de proprietari, de diferite mărci – BMW, Peugeot, Opel, Mercedes, Ford, Renault, Dacia, Volkswagen, Daewoo, chiar si Porsche.

Suspicioşi cu privire la faptul că aceste maşini sunt abandonate cu anii, reprezentanţii Poliţiei Locale au solicitat Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş să verifice autovehiculele şi aşa au aflat că unele dintre ele au numere de înmatriculare false. Poliţia continuă cercetările în aceste cazuri.

Numărul maşinilor din depozitul ADP este însă mult mai mare decât cel prezentat de Poliția Locală pentru că tot pe Calea Șagului sunt duse şi autovehiculele abandonate pe străzi.

„În total avem în jur de 150 de maşini, şi maşini abandonate, şi maşini fără stăpân, şi maşini după care proprietarii n-au mai venit pentru că ar fi costat mai mult amenda decât autoturismul, o parte sunt maşini furate… Aceste autovehicule sunt la noi în custodie. În mod normal, supă ce s-au făcut toate procedurile de comunicare şi adrese către proprietari, ele trec în proprietatea primăriei, se face o comisie şi pot fi valorificate, asta durează cam 90 de zile”, explică directorul ADP Timişoara, Liviu Barbu. Trebuie respectate procedurile legale până să se ajungă la valorificare, mai ales că au existat şi cazuri când maşinile au fost ridicate, iar proprietarul, de bună-credinţă, era plecat din ţară sau bolnav în spital.

„Trebuie lămurită fiecare situaţie în parte, pentru că au fost şi cazuri când, la sesizarea unor vecini, de exemplu, au fost ridicate autoturisme care aveau impozitul plătit, dar proprietarul era plecat la muncă în străinătate sau era internat în spital şi atunci trebuie să returnăm maşinile”, a conchis şeful ADP.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !