Zeci de mii de pensionari nu şi-au primit banii

Zeci de mii de pensionari nu şi-au primit banii
BUCUREŞTI – 40 de mii de pensionari nu şi-au primit luna aceasta banii. Este vorba despre cei care au ales sistemul de plată pe card sau în contul bancar. Poşta Română şi Casele Judeţene de Pensii îşi paseză vina reciproc, iar oamenii sunt puşi pe drumuri pentru a-şi putea recupera banii.

Cei 40 de mii de pensionari n-au mai primit în ultimele luni taloanele de pensii, iar acestea s-au întors la Casele Judeţene. Conform legii, autorităţile au blocat plata pensiilor. Casa Naţională de Pensii dă vina pe Poşta Română, pentru că n-ar fi distribuit taloanele la timp.

“Talonele au fost distribuite prin poştă, pe unii poştaşii i-au găsit acasă pe alţi nu, dar au fost şi multe situaţii în care poştaşii nu şi-au făcut treaba bine în multe judeţe din ţară; taloanele au venit recomandate la poştă şi nu sunt prea profitabile, de asta nu le-au distribuit”, a declarat Mihai Constantin Şeitan, preşedintele Casei Naţionale de Pensii.

În replică, reprezentanţii Poştei Române spun că fluturaşii erau tipăriţi incorect.

“În luna octombrie 9% din taloanele mov, adică 47.500 au venit la poştă fără adrese tipărite pe ele, adică scria pe ele doar Buciu Cristian şi atât; asta se datorează faptului că cei de la Casele Judeţene nu şi-au reactualizat bazele de date”, a precizat Cristian Buciu, director operaţional Poşta Română.

În aceste condiţii, pentru a-şi recupera banii, pensionarii sunt nevoiţi să se prezinte la Casele de Pensii cu actele de identitate şi ultimul talon. Pe viitor, Casa de Pensii vrea să încheie un protocolul prin care informaţiile personale ale pensionarilor să fie extrase din bazele de date ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Evidenţei Informatizate a Persoanelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !