Zeci de oameni suferă de frig în spitale

1Comentariu
Zeci de oameni suferă de frig în spitale
BUCURESTI – Zeci de pacienţi de la spitalul judeţean Brăila tremură de frig în saloane pentru că secţia de boli infecţioase a fost debranşată de la căldură şi apă caldă.

Pentru bolnavi trebuia amenajată o clădire nouă, însă lucrările au întârziat.
Pacienţii din secţia boli infecţioase a spitalului judeţean Brăila fac cu greu faţă frigului din saloane. Oamenii riscă să plece acasă mai bolnavi decât au venit. “Mai punem o haină, mai externăm pacienţi”, a declarat Ileana Grecu, şefa secţiei.
Secţia a fost debranşată de câteva luni de zile de la centrala spitalului, deşi noua clădire nu este nici acum complet amenajată. Scuza autorităţilor este că formalităţile au durat foarte mult.
Autorităţile promit că într-o săptămână problema se va rezolva, dar, între timp, pacienţii care nu pot fi externaţi vor fi nevoiţi să suporte frigul din saloane.
Şi vasluienii tremură de frig în propriile case, chiar dacă nu au datorii la întreţinere. Caloriferele sunt reci, deşi a început frigul afară: este foarte frig cred că e sub zero grade. Stăm îmbrăcaţi şi mai punem caloriferu electric în priză.
Conducerea societăţii de termoficare spune că instalaţiile au fost pornite ieri dimineaţă şi sfătuieşte oamenii să aibă răbdare, pentru că durează până când agentul termic ajunge în reţea.
Peste 350 de apartamente au fost debranşate forţat de la sistemul centralizat acum o săptămână, pentru a se diminua pierderile de energie termică generate de consumatorii dispersaţi. În Vaslui au mai rămas branşate în sistem centralizat aproximativ 5.000 de apartamente.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor