Zeci de patinoare, amendate de Protecţia Consumatorilor pentru nereguli în serviciile oferite

Zeci de patinoare, amendate de Protecţia Consumatorilor pentru nereguli în serviciile oferite
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a verificat, în perioada 11-15 ianuarie, patinoarele din mai multe oraşe din ţară, constatând nereguli în cazul a 26 de operatori economici, care au fost amendaţi cu peste 21.000 de lei, pentru neasigurarea dotărilor corespunzătoare.

Controalele au vizat existenţa dotărilor corespunzătoare pentru prestarea serviciilor fără riscul accidentelor, eliberarea bonului şi informarea completă şi corectă a consumatorilor în cazul închirierii echipamentelor. Comisarii ANPC au verificat şi afişarea vizibilă a informaţiilor privind denumirea firmei, a programului de functionare, a listei serviciilor prestate si a tarifelor aferente practicate.

Au fost controlaţi 51 de operatori economici şi au fost aplicate 12 amenzi contravenţionale, în valoare de 21.400 de lei, şi 14 avertismente. Pentru trei operatori economici s-a dispus măsura opririi temporare a prestării de servicii, până la intrarea în legalitate.

Printre abaterile constatate se numără lipsa afişării tarifelor corespunzătoare unei ore de patinaj sau pentru închirierea echipamentului şi neasigurarea dotărilor pentru prestarea serviciului (mocheta din zona de acces în patinoar deteriorată, spaţii şi dotări cu riscul accidentărilor mecanice, grupuri sanitare neîncălzite, lipsa substanţelor pentru dezinfectare şi a stingătoarelor de incendiu). Inspectorii ANPC au mai constatat, la un patinoar din judeţul Vrancea, lipsa afişării condiţiei pentru a putea închiria patinele, respectiv aducerea unei perechi de şosete.

Sursa: newsin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !