Zeci de şoferi la reexaminare

3Comentarii
Zeci de şoferi la reexaminare
ORADEA - În fiecare vineri, peste o sută de bihoreni încearcă să îşi redobândească permisul de conducere prin testul de verificare a cunoştinţelor rutiere, prevăzut de noul Cod rutier. Dintre ei, doar jumătate reuşesc.

„Săptămânal se prezintă la examen circa 130 de persoane cu permisul suspendat. Dintre ei promovează 48-50%. Eu cred că verificarea cunoştinţelor este un lucru pozitiv. În orice activitate trebuie să îţi reîmprospătezi cunoştinţele, mai ales în domeniul rutier, unde legislaţia este în schimbare, iar riscurile mari. Chestionarele vizează regulile rutiere de bază, tocmai regulile pentru care le-au fost suspendate permisele”, explică comisarul-şef Dorin Sava, şeful SPR Bihor.
Chestionarele conţin 15 întrebări, iar pentru a promova trebuie răspuns corect la minim 13. Până la promovarea testului şoferii nu îşi redobândesc dreptul de a conduce, chiar dacă perioada de suspendare a expirat.
„Am fost chemaţi pe ora 11:00, dar aşteptăm de mai bine de o oră. Nu înţeleg de ce nu se fac centre de examinare şi în oraşele mai mici”, spunea ieri şoferul marghitean Alin Sabo.
„Am trecut pe roşu şi am rămas fără permis. Vin la primul examen şi sper să nu mai revin. Noul Cod rutier este destul de vast, nu le poţi reţine pe toate, dar asta este, ce să facem?”, se întreabă retoric un alt şofer. Şoferii intră în sală în serii de câte 50, iar examenul durează 20 de minute, la care se adaugă timpul necesar verificării documentelor şi accesului în sală.

Ovidiu Morcan3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor