Zeci de unități de învățământ au directori provizorii

De Alexandru Guiaș
4Comentarii
Zeci de unități de învățământ au directori provizorii
© Un șef mulțumit, care vrea mai mult
Având în vedere faptul că la 16 decembrie s-au validat rezultatele concursului pentru posturile de directori și directori adjuncți al unităților de învățământ, Inspectoratul Școlar Județean Bihor a anunțat că șefii de școli și grădinițe care nu au participat sau nu au promovat concursul, nu mai pot rămâne la conducerea acestora.

În consecință, ISJ Bihor a aprobat 68 de numiri pe perioadă determinată pentru directori plini și 28 pentru adjuncţi.

Potrivit şefului IŞJ Bihor, general Alin Novac Iuhas „din cele 68 de posturi de directori rămasse vacante, 66 sunt detașări și 2 sunt delegări de atribuții. Din cele două delegări de director către director adjunct una este la Liceul Greco-catolic din Oradea și una la Școala Gimnazială Buntești”. Acesta a mai spus că detașările și delegările au fost aprobate în cadrul unei ședințe a Consiliului de Administraţie al ISJ.

La Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea nici un profesor n-a candidat pentru șefia unității, astfel că, directorul adjunct va preluat atribuţiile de director, acesta având și binecuvântarea episcopului greco-catolic, așa cum se cere în cazul școlilor cu profil teologic. În ce privește Şcoala Gimnazială din Bunteşti, unde directorul adjunct a devenit prim, datorită HG Nr.935, în care se arată că şcolile cu mai puţin de 500 de elevi să nu vor avea director adjunct.

Detașări și delegări

În cazul detașărilor de directori numiţi pe perioadă temporară, şeful IŞJ a explicat că a căutat să numească în cele 66 de posturi persoane din rândul celor care au concurat la concurs și au promovat, însă nu au fost declarați admiși pentru că au avut punctaj mai mic decât alți contracandidaţi. Un exemplu în acest sens este cazul profesoarei Liana Papagiannis, fostă directoare la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, care va fi la șefia Şcolii Gimnaziale Nr.11 din Oradea. Un alt exemplu este cel al lui Ioan Pirtea, fost director la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea, care va fi detaşat la Liceul Tehnologic „Ioan Bococi” din Oradea.

„Ce e important de știut și e un lucru bun pentru unitățile de învățământ din județ, e faptul că toate au directori. Referitor la concursul pentru funcțiile de directori, recunosc că aș fi dorit o mai mare participare, mai mulți candidați, pentru a nu fi nevoiți să detașăm sau să delegăm personal pe posturile respective”, a precizat Alin Novac Iuhas.

Noii directori ale unităților de învățământ, fie că au câștigat concursul, fie că au fost detașați sau delegați, vor intra în atribuții începând cu 9 ianuarie 2017. Directorii detașați și delegați vor sta în funcție până când Ministerul Educației va organiza un nou concurs pentru ocuparea posturilor respective.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor