Zetocha, eliberat din arest preventiv

Reactualizat la:
17Comentarii
Raul Zetocha, eliberat din arest preventiv
Raul Zetocha, eliberat din arest preventiv - © Foto: facebook.com
Raul Zetocha, ucigaşul interlopului Mihai Dumbrovan, a fost eliberat din arest preventiv.

Magistraţii Curţii de Apel Oradea au admis, luni, contestaţia formulată de Raul Zetocha, ucigaşul lui Mihai Dumbrovan, împotriva încheierii penale din 17 noiembrie 2015 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor. Astfel, judecătorii au respins, ca nefondată, propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Judecătorii Curţii de Apel Oradea au dispus, faţă de Zetocha, măsura controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data de 23 noiembrie 2015.

Pe perioada în care se află sub control judiciar, Zetocha trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor desemnat cu supravegherea sa conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a judeţului Bihor decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar şi să nu ia legătura direct sau indirect cu martorii din proces, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

În cazul în care încalcă măsura ori obligaţiile ce îi revin, se arată în motivarea instanţei, că măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive.

Totodată, magistraţii au dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului Zetocha Raul de sub efectul mandatului de arestare preventivă emis de Tribunalul Bihor.

Deşi, iniţial, Zetocha a fost cercetat în libertate deoarece, din lipsă de probe, procurorii au considerat că a fost în legitimă apărare la momentul comiterii crimei, pe 16 noiembrie, la aproape doi ani de la înjunghierea mortală a lui Mihai Dumbrovan, acesta a fost reţinut.

Ucis pe Transilvaniei

La începutul lui decembrie 2013, Mihai Dumbrovan – zis Mişi (ieşit de câteva luni din închisoare, unde a ispăşit o pedeapsă de 11 ani din cei 15 de condamnare, fiind eliberat pentru bună purtare, alături de un amic, pentru complicitate, la uciderea prin împuşcare, în 1999, a paznicului unui atelier de confecţii de pe strada Clujului) a murit la spital după ce a fost înjunghiat în mod repetat în urma altercaţiei cu numitul Raul Zetocha (25 ani).

După cum a relatat Zetocha pe facebook, Dumbrovan i-ar fi spart geamul Mercedesului pe strada Transilvaniei, în jurul orei 22. Zetocha l-a urmărit, iar când l-a ajuns din urmă s-a iscat o confruntare în urma căreia Dumbrovan s-a ales cu o serie de răni care s-au dovedit fatale în ciuda intervenţiilor medicale ulterioare.

„Nu ştiu cum să găsesc a explica în cuvinte tragedia asta ce mi se întâmplă. Nu puteţi şti cum mă simt trăind de acum înainte cu chinul ăsta. Mulţi mă judecaţi acum, vă doriţi răzbunare. Pentru??? Pentru faptul că nu am fost eu cel care a căzut?? Ca oricare altul, mi-am apărat viaţa mea, rănile suferite sunt nimic faţă de ceea ce simt eu în suflet…

REGRET nespus cele întamplate, nu pot să realizez cum mi s-a putut întampla aşa o tragedie…Cu ce i-am greşit vreodată? Avea faţa acoperită, mascat, nu aveam cum să îl recunosc… îmi pare foarte, foarte rău”, a apucat să scrie, la acea vreme, Zetocha pe contul său de facebook.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor