Zgomote la spital

1Comentariu
Zgomote la spital
ORADEA – Clădirea Staţionarului I a Spitalului Clinic Judeţean Oradea răsună şi acum de sunete de ciocan. Sunt muncitorii care se ocupă cu schimbarea tâmplăriei. Cum vremea s-a dovedit a fi destul de blândă, lucrările de reabilitare ale „colosului” sanitar nu s-au oprit aproape deloc în această iarnă.

După cum afirmă ec. Emil Popovici Muţ, managerul Spitalului Judeţean, geamurile şi uşile din termopan sunt puse aproape în toată clădirea. „Ne aflăm într-o fază finală pentru demararea lucrărilor la UPU, la subsol sunt aproape definitivate, iar lifturile sunt gata de autorizat”, susţine ec. Muţ. Cât priveşte reabilitarea sistemului electric, acesta a costat nu mai puţin de 5 miliarde de lei vechi, conducerea spitalului intenţionând în perioada următoare să se ocupe şi de reabilitarea celui de la Staţionar II.

Aparatura în aşteptare….
Nu la fel de bine merge procesul de utilare al spitalului. Aceasta pentru că aparatura care se obţine prin licitaţiile organizate direct de Ministerul Sănătăţii, se lasă mult aşteptată. Înafară de aparatele de măsurat absorbţia de radiaţii care au şi fost deja montate, cele patru aparate de anestezie cât şi popularul angiograf, aşteptat de cei de la Cardiologie de ani buni de zile, se află deocamdată tot pe lista de achiziţii. Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a blocat toate licitaţiile organizate în această perioadă la nivel de minister. „ Noi sperăm totuşi ca în trimestrul I să fie achiziţionate şi aceste aparate”, declară optimist ec. Muţ.

Viorica Borz

Taguri:


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor