Zgura, ca afacere

1Comentariu
Zgura, ca afacere
HUNEDOARA – Exploatarea haotică a haldei de zgură din apropierea Arcelor Mittal începe să-şi arate colţii!

Acum câteva săptămâni, în urma lucrărilor, a apărut o fisură care ar fi putut să provoace un dezastru. Din fericire, fisura s-a produs în plan vertical, şi nu s-a întâmplat nimic, ne-a spus Cristian Moldovan, şeful Gărzii de Mediu, care a anchetat atunci cazul. Pericolul rămâne, pentru că scopul principal pentru care halda a fost dată în exploatarea celor două firme nu este întocmai respectat. Bunăoară, directorul Arcelor Mittal, Remus Păţan, spune că din procesarea zgurii ar trebui să rezulte circa 7% fier. „Firmele care lucrează acolo au predat o cantitate de metal care nu are acoperire în volumul de zgură prelucrat, deci cred că se caută preponderent fierul. Ar mai fi trebuit să aibă şi un depozit intermediar de zgură procesată, dar acest depozit nu există”, completează el. Pe de altă parte, Teonius Croitoru, directorul Grampet, una dintre firmele care exploatează zgura, spune că scopul activităţii este de ecologizare a zonei şi că interesul major îl constituie zgura pe care o vând celor care se ocupă de construcţia şi întreţinerea şoselelor din ţară.
Haldă periculoasă
Fisurarea haldei în plan orizontal ar duce la prăvălirea unei părţi din depozitul de zgură în râul Cerna. Blocarea albiei implică inundarea combinatului siderurgic şi a locuinţelor din zonă.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor