Zi de informare la OJPC Bihor

ORADEA – Pentru a veni în sprijinul agenţilor economici prestatori de servicii de igienă personală, astfel încât aceştia să nu mai poată invoca necunoaşterea obligaţiilor atunci când se constată că nu corespund reglementărilor în vigoare, Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Bihor a organizat miercuri, 31 ianuarie, o acţiune de consultanţă.

Întâlnirea cu prestatorii de servicii precum coafură, frizerie, manichiură, pedichiură şi cosmetică s-a derulat la sediul OJPC Bihor. „Agenţii economici au obligaţia de a afişa într-un mod vizibil şi într-o formă neechivocă lista serviciilor prestate, cu precizarea tuturor operaţiunilor ce caracterizează serviciul”, le-a atras atenţia Cristiana Bigan, director executiv la OJPC Bihor, reprezentanţilor unităţilor de igienă.

Cu traducere legalizată

S-a mai discutat despre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un spaţiu pentru a fi corespunzător parametrilor de calitate, dar şi pentru a se evita pericolul oricărui tip de accident. Printre temele dezbătute s-au numărat şi respectarea condiţiilor igienico–sanitare, calitatea produselor utilizate la prestarea serviciilor, existenţa şi siguranţa aparatelor din dotare. „Îmi cumpăr deseori produsele de la diferite evenimente şi târguri internaţionale desfăşurate în străinătate.

Cu această ocazie am aflat că pot folosi aceste produse în cadrul unităţii, cu condiţia să am o traducere legalizată a modalităţii de utilizare a respectivului produs. E adevărat că e o cheltuială în plus, dar merită, fiindcă vrem să le oferim clientelor cele mai noi tehnici şi produse”, a spus E. V., o cosmeticiană.

Separat

Reprezentanţii OJPC Bihor au mai vorbit despre eliberarea bonului pentru serviciul prestat, în care trebuie să se menţioneze separat tariful aferent serviciului şi costul produselor folosite. Ziua de consiliere s-a încheiat cu dezbaterea unor teme precum existenţa şi dotarea trusei medicale, şi existenţa mijloacelor PSI.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !