Zi dedicata reducerii riscului dezastrelor

Zi dedicata reducerii riscului dezastrelor
Pompierii orădeni atenţionează populaţia asupra importanţei educaţiei de luptă împotriva dezastrelor.

Salvatorii, mereu antrenaţi să intervină în caz de nenoriciri, informează că a doua zi de miercuri din luna octombrie a fiecărui an este, potrivit unor rezoluţii din 22 decembrie 1989 respectiv din 26 ianuarie 2002 – Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Important!

Această zi va fi marcată de către pompierii orădeni prin mai multe acţiuni prin care vor să transmită marea importanţă pe care cetăţenii ar trebui să o acorde măsurilor de diminuare şi reducere a riscurilor în situaţii de dezastre. Pompierii spun că pentru aceasta au nevoie de o „educaţie susţinută pe linia situaţiilor de urgenţă, dublată de spirit civic şi capacitate de sacrificiu”, valori pe care, transmit salvatorii, mulţi dintre bihoreni au dovedit în situaţii limită că le cunosc şi le aplică. Pompierii consideră că e nevoie în continuare de „o bună colaborare între cetăţeni şi instituţii, în condiţii de normalitate”, pentru că aceasta „oferă siguranţă şi garanţia unei bune colaborări şi în situaţii de dezastre sau calamităţi naturale”.

Din aceste considerente, pompierii bihoreni doresc ca de Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale să sublinieze din nou importanţa canalizării resurselor din partea instituţiilor implicate, dar şi a cetăţenilor pentru ca aceştia să beneficieze de „necesarul şi confortabilul sentiment de securitate în caz de dezastru”.

O.Ş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !