Ziariştii au ieşit la agăţat

1Comentariu
Ziariştii au ieşit la agăţat
Sorin Ovidiu Vântu a fost din nou sâmbătă pe buzele ziariştilor, mai exact ale celor care s-au chinuit să tot relanseze dopurile aduse pe mal de vântul capricios. Caraşii nu prea au fost stresaţi de cea de-a VII-a ediţie a Cupei presei la pescuit sportiv, iar cât despre crapi, cuvântul de ordine a fost „Să crapi de ciudă, nu alta!”.

Profesioniştii

Totuşi, meseriaşii în ale pescuitului au reuşit să-i plimbe un pic pe administratorii bălţii private de la Husasău de Criş, care s-au achitat conştiincios de sarcina de a cântări crapii prinşi şi a-i elibera rapid. Gazetarul Sorin Sotoc, promotor al ultimelor ediţii, şi-a apărat blazonul cu cea mai dolofană captură chiar dacă, pe lângă crapul prins de el la ediţia din 2004, cel de sâmbătă a părut un simplu alevin.

De asemenea, şi Simona Albinaru, cunoscută ca cea mai pricepută pescăriţă din presa bihoreană, şi-a trecut sâmbătă în cont un crap bun de o cină în familie. Însă de această dată sarcina de a scoate peştele din apă i-a revenit lui Gabriel Albinaru, urmărit şi sfătuit de draga lui Simona din şezlong, aşa cum îi şade bine unei viitoare mămici aflate la o săptămână-două înainte de fericitul eveniment.

Cele mai spectaculoase driluri au venit o dată cu soarele, în ultimele minute ale competiţiei, când somnii africani au început să-şi pună mustăţile în acţiune. „Nu m-am grăbit să scot somnul, fiindcă l-am simţit că e mare şi aveam fir subţire de 14, cârlig mic de 12 şi două noduri pe fir. Chiar ar fi fost frustrant să-l scap, după ce nu mi s-a atins nimic de momeală trei ore”, ne-a spus Lucian Tămăşiloniu la finalul unui sfert de oră de luptă cu somnul ce s-a lăcomit la doar doi viermişori microscopici.

Cum cel mai gustos „peşte” rămâne purcelul, toţi participanţii au fost momiţi la final cu un bograci delicios, numai bun să-i consoleze şi pe ziariştii care au arborat eticheta de „ecologişti” pentru a-şi explica insuccesul la baltă. Şi sigur că la masa pescărească şi-au făcut loc şi poveştile vânătoreşti…

Cristian Horgoş1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor