Zile de iubire

Reactualizat la:
Zile de iubire
Ne dorim iubire. Suntem mereu în cautarea ei, cu pasiunea pe care ti-o dau sufletul prea plin de visare si corpul prea însetat de dorinta. Cum o putem însa recunoaste?

Este acel sentiment de confort psihologic, asociat cu buna dispozitie. Uneori te aduce în dificultatea de a te concentra, însa chiar nu-ti pasa…

Am fost întrebata într-o buna zi de o prietena, adolescenta, de unde îsi poate da seama daca iubeste cu adevarat sau este doar o iluzie. Dificil de masurat, dificil de explicat. Am întrebat-o la rândul meu: „Reusesti sa adormi repede? Te gândesti la el când traversezi strada? Simti un gol în stomac când îl vezi sau când îi auzi vocea la telefon?” Mi-a zâmbit cu subînteles.

În numele iubirii am putea considera câteva reguli, evident nescrise, ca de pilda: canalizarea întregii atentii asupra persoanei de lânga tine, prezenta cuvintelor de încurajare, oferirea de daruri ca simboluri ale dragostei si de servicii, adica lucrurile pe care ar vrea partenerul sa le faci, mângâieri, atingeri, sarutari, îmbratisari si mult, mult respect.

Iubirea, privita ca liant pentru cuplu, chiar si acolo unde exista si este împartasita reciproc, este erodata si umbrita de rutina, de obisnuinta. Gasim însa resursele interioare sa trecem peste dificultati. Stim ce anume sa valorificam si cum putem aduce soarele pe strada noastra.

Sunt zile alintate de primavara, sunt zile de iubire. Va doresc un re-început în viata de cuplu si satisfactia de a avea mereu pe cineva cu care sa împartiti totul.