Zile de vară în Tabăra Moneasa

5Comentarii
Zile de vară în Tabăra Moneasa
MONEASA – Copii din toată ţara se vor bucura de câteva zile minunate de vacanţă în tabăra fanion a judeţului Arad.

De la începutul vacanţei, sute de copii din mai multe judeţe ale ţării au petrecut zile de neuitat în Tabăra Moneasa. De acest lucru ne-am convins şi noi, recent, când am vizitat această oază de relaxare de la poalele Codrului Moma.

În ziua documentării noastre, în tabără se aflau 96 de copii din Timiş, Satu Mare, Teleorman şi Arad, supravegheaţi de nouă cadre didactice. Am încercat să aflăm care sunt impresiile despre tabăra arădeană stând de vorbă cu prof. Coca Tudose, directorul Şcolii Generale nr.1 Videle din judeţul Teleorman.

 

Amintiri de neuitat

– Cum aţi găsit Tabăra Moneasa?

 

– După aproape 12 ore petrecute în tren în drum spre Moneasa, oboseala a dispărut ca prin farmec când am ajuns în acest loc minunat, cu un peisaj deosebit, şi am fost întâmpinaţi cu zâmbete şi bunăvoinţă de nişte oameni minunaţi…

 

– Cu ce amintiri credeţi că rămân copiii?

 

– Condiţiile de cazare, masa îmbelşugată şi variată, dotările de care dispune tabăra (copiii au fost impresionaţi în special de terenul de fotbal cu gazon sintetic şi de piscină) au făcut ca timpul petrecut aici să ni se pară că se scurge prea repede. Toate acestea, ca şi excursiile făcute în împrejurimi şi, nu în ultimul rând, ospitalitatea gazdelor vor rămâne amintiri de neuitat pentru toţi cei care au venit aici tocmai de la Videle.

 

Impresii în versuri

Aceiaşi satisfacţie am descoperit-o şi în „jurnalul de bord” al taberei (un caiet în care cei care petrec aici pot să îşi scrie impresiile) unde am găsit tot felul de aprecieri laudative, exprimate în cele mai diverse formule. Spre exemplu, dacă prof. Danil Negrea adresează o mulţumire („Grupul de elevi din Ungaria mulţumeşte pentru condiţiile de cazare, pentru masa oferită, care a fost foarte bună, şi în special lui nea Petrică – n.r. Petrică Toader, administratorul taberei – pentru amabilitatea de care a dat dovadă pe toată perioada şederii noastre aici”), Miha a ţinut să îşi transmită gândurile în versuri („Când bate vântul căldicel/ Şi este iarăşi vară/ Iar soarele e sus pe cer/ Şi-i minunat afară/ Copiii îşi doresc să fie/ La nea Petrică în Moneasa/ Şi simt o mare bucurie/ Nu le e dor de casă”).

 

***

În câteva zile, în Tabăra Moneasa urma să sosească o serie compactă din Buzău, apoi altă serie numeroasă din Prahova, Bucureşti, Timişoara şi Teleorman, dar până la sfârşitul vacanţei vor veni aici mulţi alţi copii din alte judeţe ale ţării. Vom încerca şi noi să mai ajungem în acest minunat loc al copilăriei, alături de cei care au ales să petreacă pe aceste meleaguri.
V.F.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor