Zilele Şcolii Bălcescu, la final

2Comentarii
Zilele Şcolii Bălcescu, la final
După o săptămână plină de activităţi dedicate Zilelor Şcolii, elevii şi profesorii Şcolii cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu” din Oradea au încununat ieri evenimentul cu un bogat program artistic.

Manifestarea a debutat cu momentul „Voci de primăvară” şi cu dansul „Samba florilor”, susţinute de elevii din clasele a II-a C şi a III-a D, coordonaţi de învăţătoarele Adriana Tiugea şi Monica Igna. Lor le-au urmat ştrengarii din clasa a II-a B, coordonaţi de profesoara Stela Tăut, care au dezvăluit, publicului din curtea şcolii, lumea dansului.

Mădălina Bitea, o elevă din clasa a V-a A, cu care Şcoala Bălcescu se mândreşte, a prezentat, apoi, o demonstraţie de gimnastică ritmică, iar Gabriel Manea (clasa a II-a A), a adus în atenţia spectatorilor un dans de societate.

Dansul răţuştelor

O elevă cu adevărat talentată este Oana Musteaţă. Ea a interpretat la pian piesa „Nunta de flori”. Micuţa vedetă a şcolii, şi nu numai, Ana-Maria Mihăieş, din clasa a IV-a B, a interpretat piesa „I’m the greatest star”.

Copiii din clasa IV-a B, coordonaţi de Angela Pop, au spus în faţa tuturor „Fun with english”.

Cea mai amuzantă parte a spectacolului a fost „Dansul răţuştelor”, prezentat de elevii clasei a III-a E, coordonaţi de profesoara Anamaria Kovacs.

În continuarea programului, un grup de elevi instruiţi de profesoara de franceză Maria Popescu-Sturz au condus imaginar publicul în sălile teatrelor franceze.

Dansurile de societate au fost prezentate de Denisa Pintea şi Raul Popa. Elevii din clasele a II-a, a III-a şi a IV-a E au prezentat dansuri populare maghiare.

Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol de muzică populară. Elevii au avut şansa să-şi însuşească aceste cântece şi dansuri în cadrul proiectului „Folclorul înnobilează omul”, derulat în şcoală prin Asociaţia Ex Nobili Oficcio”. Proiectul a fost finanţat de Guvernele Norvegiei, Islandei şi Principatului Liechtenstenului, prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European.

Crina Dobocan2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor