Zilele Culturii Maghiare sărbătorite

Zilele Culturii Maghiare sărbătorite
ORADEA – Galeria Foto Art a găzduit luni cel de-al doilea vernisaj din acest an. Artistul fotograf maghiar Vencsellei Istvan expune la Foto Art 100 de instantanee alb-negru.

Prilejuit de sărbătorirea Zilei Culturii Maghiare (22 ianuarie), evenimentul a fost marcat de prezenţa pe simeze a nu mai puţin de 100 de fotografii alb-negru realizate de artistul fotograf din Debreţin (Ungaria), Vencsellei Istvan.

Autorul a onorat invitaţia conducerii fotoclubului „Nufărul” şi a venit personal la Oradea pentru a sărbători aici momentul, devenit tradiţional, al vernisării unei expoziţii de artă fotografică în fiecare an în ziua declarată oficial ca Zi a Culturii Maghiare. Expoziţia a fost deschisă de preşeditele fotoclubului orădean, Ştefan Toth, şi vernisată de criticul de artă Ramona Novicov. Ineditul acestei expoziţii, subliniat chiar de Ramona Novicov, constă în prezenţa portretelor unor ilustre personalităţi din judeţul vecin, Hajdu-Bihar, dar şi din alte regiuni ale Ungariei.

O lume vie
„Văd aici o lume foarte bogată, este o lume vie, caldă, umană care, graţie talentului fotografului, reconstituie o realitate. Cu toate că nu se respectă arta portretului tradiţional, clasic, autorul intervenind prin suprapuneri de clişee şi picturalitate, fiecare portret face obiectul unei lumi” susţine Novicov. Criticul a reamintit asistenţei recentul eveniment consumat la Muzeul Ţării Crişurilor, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute şi care a adunat – sub genericul „Salonul Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni” – talente ale artei fotografice din cele două ţări, eveniment organizat în premieră la Oradea, şi chiar în Europa, cu ocazia Zilei Culturii Române şi a Zilei Culturii Maghiare. Expoziţia poate fi vizitată la Galeria Foto Art de pe str. Moscovei în zilele de lucru, între orele 8:00-18:00, intrarea fiind liberă. Aceasta va rămâne pe simeze până în data de 2 februarie 2007.

Valentin Buda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !