Zilele Filmului Polonez

Zilele Filmului Polonez
Metrion, în colaborare cu Institutul Polonez de la București, organizează la Moszkva Caffe Zilele Filmului Polonez.

Acesta va dura 7 zile, începând cu duminică, 25 Martie, urmând ca în fiecare seară, de la ora 19, să se difuzeze un film polonez. Zilele Filmului Polonez se desfășoară concomitent la Deva, Galați și Oradea. Toate filmele prezentate sunt producție poloneză, cu subtitrare în limba română, și sunt filme recente, din 2010.

Duminică (25.03.2012) se va difuza „Veneția”, regizat de Jan Jakub Kolski. Aceasta este drama unui băiețel care nu poate vizita orașul Veneția datorită debutului celui de-al doilea război mondial. Luni (26.03.2012) vine rândul unei alte drame din timpul celui de-al doilea război mondial, intitulată „Joanna” și regizată de către Feliks Falk, în care o femeie din Cracovia începe o relație amoroasă cu un ofițer german pentru a salva o fetiță evreică.

Marți (27.03.2012) se va difuza „Erratum”, filmul lui Marek Lechki despre reîntoarcerea în orașul natal al lui Michal în urma căreia viața sa de om matur este răvășită. Miercuri (28.03.2012) este rândul filmului „Mistificare”, de Jacek Koprowicz, să elucideze moartea artistului Witkaci prin intermediul anchetei unui student proaspăt exmatriculat de la jurnalism. Joi (29.03.2012) este ziua dedicată „Examenului de capacitate 1947”, film în regia lui Janusz Majewski, în cadrul căruia se desfășoară adolescența lui Ludwik în Polonia primilor ani după război. Vineri (30.03.2012) propune „Afacerea sfântă” al lui Maciej Wojtyszko, film de comedie despre doi frați care nu moștenesc de pe urma tatălui lor decât un automobil care aparținuse cândva lui Papa Ioan Paul al II-lea. Sâmbătă (31.03.2012) se va depăna poveste intrigantă de amor a unei femei din viața a doi bărbați, unul ofițer și celălalt un artist ținut sub observație de către ofițerul în cauză, în filmul lui Jan Kidawa-Blonski, „Trandafirașul”.

Flyerul cu programul detaliat se poate procura de la Moszkva Caffe ori de la Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai, începând deja de miercuri, 21 Martie. Intrarea costă 8 lei, prețul unui bilet pentru elevi și studenți fiind de 5 lei.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !