Zilele Filmului Polonez la Oradea

Reactualizat la:
Imagini din filmul Varşovia
Imagini din filmul Varşovia
În perioada 7-9 aprilie 2016, vor avea loc „Zilele Filmului Polonez la Oradea”. „CinePolska – Zilele Filmului Polonez” este un eveniment organizat de Institutul Polonez din București și Asociația Cineaștilor Polonezi.

La nivel local evenimentul va fi organizată de către Asociația Breasla Culturală Maghiară Partium, Departamentul de Arte Plastice UCP (Universitatea Creştină Partium) și Asociaţia METRION. Filmele vor rula la Universitatea Creștină Partium, Str. Primăriei nr. 36, Oradea.

Program

În data de 7.04.2016, ora 19:00, va rula fimul „Dumnezeii”, în regia lui Łukasz Palkowski. Este un film despre viața profesorului Zbigniew Religa, care a realizat, cu succes, primul transplant de inimă în Polonia anilor `80. Un omagiu adus acestui om remarcabil care a îndrăznit să lupte cu un tabu moral, cultural și religios, transplantul de inimă fiind perceput ca un act împotriva naturii.

Vineri, 8.04.2016, de la ora 19:00 va rula fimul „Varşovia 44”, în regia lui Jan Komasa. Anul 1944, Varșovia sub ocupație germană. Stefan, un tânăr în vârstă de 18 ani, muncește pentru a-și întreține mama și fratele mai mic. Atunci când comandamentul Armatei Poloneze decide să pornească atacul împotriva germanilor slăbiți, care se retrăgeau spre Vest, Stefan se alătură mișcării alături de iubită și prieteni. Deși în primele zile ale revoltei soarta pare a fi de partea polonezilor, după 63 de zile de luptă aceștia capitulează în fața germanilor.

Sâmbătă, 9.04.2016, de la ora 19:00 va rula filmul „Cetăţenul”, în regia lui Jerzy Stuhr. Jan Bratek este implicat într-un accident tragic în fața televiziunii poloneze chiar înainte să sosească președintele. În timp ce este resuscitat, Jan halucinează, retrăindu-și cei 60 de ani de viață în contextul istoric al Poloniei de după război. Astfel, copilăria, tinerețea și maturitatea sa se împletesc cu diferitele sisteme politice ale țării, culminând într-un final surprinzător. Toate filmele au subtitrare în limba română.

12cetateanul0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !