Zilele Homer, la Oradea

Zilele Homer, la Oradea
ORADEA – Filiala Bihor-Sălaj a Asociaţiei Nevăzătorilor din România (ANR) a organizat sâmbătă două concursuri, marcând deschiderea celei de-a XVI-a ediţii a maratonului cultural pentru nevăzători „Zilele Homer”.

Primul a fost cel de citire corectă şi rapidă, câştigat de Sandor Edit, care a reuşit să termine norma de o pagină într-un minut şi 34 de secunde. Spre deosebire de anii anteriori, nici unul din cei patru participanţi nu a reuşit să respecte termenul-limită de 1 minut şi 30 de secunde, deci nu au fost premianţi.

„Necazul nostru e că suntem foarte puţini care citim în Braille, numărul cunoscătorilor fiind tot mai mic. Majoritatea tinerilor nevăzători intră pe calculator, pentru că le e mult mai uşor.

Totodată, copiii nu mai sunt trimişi la şcoli speciale şi nu mai apucă să înveţe tehnica Braille”, susţine preşedintele filialei Bihor a ANR, Ioan Boiţ.
Concursul de cultură generală a testat cunoştinţele celor înscrişi prin cinci întrebări trase la sorţi. Punctajul necesar obţinerii premiului I nu a fost atins, acordându-se doar premiile II şi III, pentru Sandor Edit care a primit 150 RON pentru locul al doilea, respectiv pentru Leontin Ungur, cu premiul al treilea, în valoare de 100 RON.

Monica Mateiu


 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase