Zilele Homer

ORADEA - Filiala Interjudeţeană Bihor-Sălaj a Asociaţiei Nevăzătorilor din România (ANR) organizează în perioada 26-31 mai, a XVII-a ediţie a Maratonului Cultural pentru Nevăzători „Zilele Homer”.

Azi de la ora 12 este deschiderea oficială, iar de la ora 12.30 are loc un concurs de cultură generală pe Internet. Marţi de la ora 11, în cadrul maratonului, se va juca la Teatrul „Arcadia” piesa „Noaptea cea mare”, de M. Păun, iar joi, la Filarmonica de Stat, va avea loc Festivalul „Johannes Brahms”, susţinut cu ocazia a 175 de ani de la naşterea compozitorului. Vineri, de la ora 12.30 este programat recitalul din creaţia literară a câştigătorilor Festivalului „Paşii profetului”, urmat de un minirecital George Nicolescu. De la ora 13.30, la Teatrul „Arcadia” va fi lansată cartea de critică literară a lui Ioan Podosul, dedicată lui Vasile Voiculescu, iar de la ora 15.30, la Hotelul Padiş din Băile Felix, se va ţine şedinţa Comisiei de Cultură şi Presă a ANR. Tot vineri, sunt programate alte două spectacole de teatru în cadrul „Zilelor Homer”: de la ora 17, la Casa de Cultură a Sindicatelor se va juca piesa în limba maghiară „Comedia erorilor” de W. Shakespeare, iar de la ora 18, în Sala Studio a Teatrului de Stat, piesa în limba română, „Între noi, actorii”, de Cehov. Sâmbătă, de la ora 9.30, la Hotelul Padiş sunt programate fazele finale ale concursurilor de cultură generală „Prietenii cărţii braile” şi „Lectură corectă şi rapidă în braille”, iar de la ora 19.30, spectacolul secţiei maghiare a teatrului „Arcadia”, „Janos Vitez” de Petofi Sandor. Intrarea la spectacolele înscrise sub acest generic este gratuită pentru nevăzători.

 

Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !