Zilele Marghitei

Multiculturalitatea si diversitatea au fost principalele caracteristici ale sarbatorii din urbea bihoreana. Arta a fost la loc de cinste, dar si sportul a avut dedicate doua zile.

Traditionala a devenit participarea la Zilele orasului a oficialitatilor din Kiskoros si Berettyoufalu, orase înfratite cu Marghita, trupa Teatrului Muzical Elte din Budapesta fiind si ea oaspetele marghitenilor.

Localnicii s-au implicat activ în desfasurarea evenimentelor si i-au gazduit pe actori. Opera rock Jesus Crist Superstar a adus si oradeni la Casa de Cultura, locul de desfasurare a spectacolului. Trupa Elte se afla pentru a doua oara la Marghita, cu prezentarea unei opere rock.

Pe fondul muzical sustinut de Corul romano-catolic, amatorii de pictura au putut viziona expozitia „Cultura si arta armeana din Gherla”. Concursurile de tenis de câmp, tenis de masa, turneele de fotbal, judo, concursul de karting, dar si Cel mai puternic barbat, i-a solicitatat deopotriva pe participanti si sustinatori.

Duminica a fost rândul românilor sa-si prezinte surprizele. Andra si Directia 5 au încalzit la maxim atmosfera din centrul orasului.

Veronica Bursasiu