Zilele Muzeului Ţării Crişurilor

1Comentariu
ORADEA – Luni începe cea de-a XI-a ediţie a Zilelor Muzeului Ţării Crişurilor, care se va desfăşura pe parcursul întregii săptămâni. Deschiderea oficială de la ora 17:00 va fi urmată de o dezbatere publică, având ca şi subiect „Prezentul şi viitorul Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea”

Moderatorii dezbaterii, la care vor participa invitaţi din ţară şi din străinătate, vor fi directorul Aurel Chiriac şi Ligia Mirişan, preşedinta Asociaţiei „Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor”.

„Această ediţie va fi legată de situaţia noastră, de trecere de la un muzeu la altul, de a face noul muzeu”, afirmă Aurel Chiriac. Muzeologii orădeni vor avea ocazia de a împrumuta idei, de a învăţa de la invitaţi în domeniul organizării unui muzeu modern.

Situaţia specială în care se află muzeul se va oglindi şi în locaţiile manifestărilor, majoritatea urmând să se desfăşoare la Palatul Baroc, doar evenimentele din ultima zi, 20 mai, urmând să aibă loc în viitorul sediu, fosta cazarmă de pe Strada Armatei Române.

Zoltan Pengo1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor