Zilele Revistei Familia, la final

De Crina Dobocan
2Comentarii
Zilele Revistei Familia, la final
Ediţia a XXVI-a a Zilelor Revistei „Familia” s-a încheiat vineri, cu un maraton poetic.

Scriitori, critici literari, dar şi prieteni ai Revistei Familia au luat parte la activităţile cuprinse în programul ediţiei din acest an, care a stat sub semnul aniversării a 150 de ani de la debutul lui Mihai Eminescu în paginile revistei Familia, cu poezia ,,De-aş avea…’’

Evenimentul a fost deschis joi, la Casa de Cultură a Municipiului, de directorul publicaţiei, poetul Ioan Moldovan. Prima activitate din cadrul manifestării a fost închinată unuia dintre cei mai importanţi scriitori contemporani, Gheorghe Grigurcu, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani.

„Din 1951, timp de 51 de ani neîntrerupt, a publicat în paginile revistei «Familia». Este o performanţă de neegalat. El nu a lipsit din niciun număr”, a spus criticul literar Ion Simuţ. De altfel, în semn de recunoştinţă, ediţia din luna aprilie a revistei „Familia” i-a fost dedicată lui Gheorghe Grigurcu, în paginile publicaţiei apărând mai multe mărturii despre el, dar şi poezii semnate de el.

„Dacă pe harta literaturii române contemporare fiecare dintre noi e o insulă, Gheorghe Grigurcu e un arhipelag”, a mai adăugat Ion Simuţ. În cea de-a doua zi a Zilelor Revistei „Familia” a avut loc colocviul pe tema „Ofensiva debutanţilor: semn al înnoirii?”, moderat de poetul Traian Ştef, invitat special fiind preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu. Conluzia lui Manolescu a fost aceea că „problema nu este de a debuta, ci de a continua”.

„Nu este suficient să scrii pentru a progresa, ci trebuie să şi citeşti. A sosit rândul nostru să avem aşteptări de la voi. Căutaţi-vă singuri rostul şi faceţi cumva să rămâneţi talentaţi în continuare. Talentul e ca o plantă, se udă, se stropeşte, se schimbă pământul. Într-un cuvânt: trebuie îngrijită. Altfel se ofileşte”, a îndemnat Nicolae Manolescu.

Maratonul poetic şi lansarea cărţii „Nu te opri, nu te întoarce”, de Traian Dobrinescu, volum prezentat de Nicolae Manolescu şi Răzvan Voncu, au încheiat ediţia din acest an a Zilelor Revistei „Familia”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor