Zilele tincanilor, ediţia a X-a

Zilele tincanilor, ediţia a X-a
Evenimentul de sâmbătă a fost un prilej pentru primarul Teodor Coste să prezinte bilanţul unui an de mandat. Sărbătoarea a avut toate ingredientele necesare pentru a rămâne în memoria participanţilor.

Prezentarea onorului oficialităţilor, salutarea drapelului, un ceremonial religios în memoria eroilor susţinut de preotul Mihai Inacu, depunerea de coroane la Monumentul eroilor, defilarea gărzii de onoare şi un scurt program artistic au fost momentele manifestării organizate în centrul comunei.

Mai multe cupluri de localnici au primit diplome din partea primarului pentru fidelitate. Primarul Coste s-a prezentat în faţa localnicilor cu un sediul al Primăriei renovat, dar şi cu promisiunea că la fel se va întâmpla şi cu Căminul cultural aflat acum în strae de degradare. „Avem proiect şi avem şi sumele necesare”, a asigurat primarul. „Construcţia bazei sportive se află în fază de licitaţie, pentru prima dată am

trecut la nivelarea drumurilor agricole, lucrare foarte bine primită de agricultori, la Râpa depozitul central de apă va fi legat la reţea în maxim trei luni”, spune primarul. La Girişu Negru principalele obiective bifate de primar au fost şcoala, şi un pod, iar la Belfir grădiniţa, un pod şi extinderea alimentării cu apă. Drumurile rămân o prioritate pentru actuala administraţie de la Tinca.„Avem proiecte depuse în valoare de 8 milioane de euro. Cel mai mare este cel privind canalizarea şi acesta este în valoare de 5,5 milioane euro. Dorim să beneficiem şi de fondurile de modernizare a satelor, avem un proiect de 2,5 milioane de euro pentru asfaltarea a 10 km de drum”, a asigurat primarul Teodor Coste.

Petrecere

La evenimentul de la Tinca au participat senatorul Petru Filip, deputaţii Ştefan Seremi şi Ioan Sorin Roman, subprefectul Claudiu Pop şi şeful Cancelariei prefectului Adelina Coste, vicepreşedintele CJ Dumitru Voloşenic, directorul Direcţiei de Cultură, Mircea Bradu, a Direcţiei Sanitar Veterinare, Mircea Budău, a Agenţiei de Plăţi, Traian Abrudan şi consilierii judeţeni Dumitru Frese, Dulău, Ionuţ Gheorge. Ansamblul „Muguri şi Mlădiţe de Tezaur” din Beius, Feciorii Bihorului, Cornel Borza, Top Secret şi Bere Gratis au fost vedetele programului artistic.

Veronica Bursaşiu

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !