Ziua Bărbatului

13Comentarii
Ziua Bărbatului
ORADEA – Oradea a fost aleasă, alături de Bucureşti şi alte cinci oraşe din ţară, pentru mini-evenimente organizate în baruri sau cluburi de compania Bergenbier, iniţiatoarea declarării Zilei Bărbatului pe 5 mai.

De promoţii şi alte surprize vor avea parte „masculii” adunaţi vineri seară în Student’s Place (str. Armatei Române), Bridge (Piaţa 1 Decembrie), Colors (bdul Dacia), Regal (bdul Decebal), Pigale (str. Corneliu Coposu), Master (str. Sulfinei), Salca (str. Apateului) şi Complexul Bucureşti (vizavi de Gara Oradea).

Adunând peste 426.000 de voturi în România, campania s-a soldat cu decretarea unei zile concurente pentru 1/8 Martie pe motiv că „prietenii ştiu de ce”. Deltfel, pe site-ul www.ziuabarbatului.ro sunt postate 1900 de motive, care de care mai misogine.

Cităm din cele mai cuminţi: „Bărbaţii se vor putea uita vineri, pe Telesport, la meciul Pandurii – U Craiova, fără cicălelile soţiei, care vrea să mute pe telenovele şi îşi pot lăsa chiar şi şosetele aruncate aiurea prin casă, fără să se trezească în cap cu vreo farfurie sau vreun polonic buclucaş. Pentru a îndrepta lucrurile, promotorii Zilei de 5 martie invită şi femeile să petreacă vineri seară, cot la cot cu bărbaţii.

Trebuie spus însă că nu toţi bărbaţii sunt entuziasmaţi de proclamarea unei Zile Internaţionale a Bărbatului.


Cel puţin acesta este rezultaul sondajului unui grup de cercetători de la Metropotam. „Ori bărbaţii noştri sunt prea modeşti şi consideră că nu merită, în nimicnicia lor de reprezentanţi ai sexului tare, dar urât, o zi internaţională, ori li s-a inoculat prea adânc logoul acesta comun cu «femeia ca o floare» şi nu îndrăznesc să ia locul ghiveciului…

O altă variantă este că e greu să fii în centrul atenţiei, aşa că mai bine stai în umbră, cu un buchet de flori în braţe.”, e concluzia cercetărilor specializaţi în sondaje care completează însă astfel: „La fel de adevărat este că mulţi bărbaţi au strâmbat din nas la auzul cuvintelor 8 martie. Şi totuşi nu e o invenţie comunistă şi românească pe deasupra. E socialistă şi americană (prima oară serbata în 1909 la o iniţiativa  Partidului Socialist din SUA). În paranteză fie spus, ţările unde încă se serbează cu predilecţie sunt câteva state foste URSS şi altele cu potenţial să fi fost, majoritatea din Asia.”

Metropotamii mai notează şi argumente ale bărbaţilor contra Zilei de 5 Mai: „Au zis că nu, ce rost are, au subliniat încă o dată importanţa celebrării sensibilităţii, feminităţii şi unicităţii celor 55% concetăţene reprezentante ale sexului frumos şi slab (zic ele, dând un picior elegant cântarului) care pe lângă faptul că ajuta la perpetuarea speciei, mai sunt şi delicate ca nişte flori. Concluzia de mare amploare a fost, citam aproximativ «Ce nevoie are bărbatul de aşa ceva? E suficient că există Ziua Homosexualilor!»”

Cristian Horgos13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor