Ziua biodiversitatii la Oradea

Ziua biodiversitatii la Oradea
29 decembrie reprezinta un moment de reflectie pentru ecologisti si nu numai. Capitolul Mediu din Aquis-ul comunitar este unul dintre cele mai sensibile componente ale negocierilor cu UE.

Parte integranta a negocierilor privind protectia mediului o constitue si conservarea biodiversitatii, adica diversitatea dintre organismele vii din ecosistemele acvatice si terestre, precum si dintre complexele ecologice din care fac parte.

Conform directorului Agentiei de Protectie a Mediului, Calin Mocan, judetul Bihor detine o mare diversitate biologica, putându-se lauda cu 64 de rezervatii naturale de importanta nationala, fiind al doilea judet din tara ca si capital al ariilor naturale protejate.

Presiune asupra naturii

Cresterea populatiei si diversificarea activitatilor economice induc o presiune crescuta asupra ecosistemelor. Se modifica habitatele, clima, creste poluarea, se degradeaza solul. O specie disparuta nu mai reînvie niciodata în mod natural. Daca tendinta actuala continua, pierderea biodiversitatii se va accelera. Daca între anii 1600-1980 au disparut 17 specii, între anii 1980-2000 au disparut 145 de specii datorita dereglarilor ecologice. Calin Mocan spune ca aceasta zi este un moment de bilant în ceea ce priveste actiunile de conservare a diversitatii biologice si de proiecte în domeniul a ceea ce transmitem generatiilor viitoare.

Veronica Bursasiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !