Ziua Colegiului Tehnic Vadu Crişului

Reactualizat la:
1Comentariu
Ziua Şcolii, ediţia a II-a
Ziua Şcolii, ediţia a II-a - © Foto: Ioan Hasas
În cadrul programului „Şcoala altfel”, luni la Colegiul Tehnic nr. 1 au avut loc o serie de activităţi cultural educative, dedicate Zilei Şcolii.

Primul liceu înfiinţat în mediul rural, în anul 1953 şi a sărbătorit luni Ziua Şcolii, ediţia a II-a. La eveniment, pe lângă conducere, cadrele didactice şi elevii unităţii de învăţământ au fost prezenţi reprezentanţii Primăriei, ai Consiliului Local din Vadu Crişului, dar şi prof. univ.Ioan Mang, Ile Viorel, inspector şcolar în cadrul ISJ Bihor, colonel Lungu Petru din partea Inspectoratului de Jandarmi Bihor.

Pe terenul de sport al Colegiului cei prezenţi au fost salutaţi de prof. Reti Lucian, directorul şcolii, apoi din partea Inspectoratului Şcolar de către inspectorul şcolar Ilea Viorel.

vad1 Foto: Ioan Hasas ©

„Zilele şcolii reprezintă pentru orice instituţie educaţională, pe lângă întâlnirea unor generaţii şi un moment de bilanţ de analiză lucidă şi de prospectarea viitorului, a spus printre altele inspectorul şcolar. Colegiul Tehnic Vadu Crişului poate realiza toate aceste aspecte cu mândrie şi profesionalism, pentru că fiind unul dintre cele mai vechi licee din mediul rural în ţara noastra a pregatit numeroase generatii de absolventi, care au devenit ingineri, profesori, medici, avocaţi, specialist care s-au afirmat în cele mai diverse domenii.

Şcoala din Vadu Crişului are maturitate prin experienţa acumulată şi are forţa şi elanul tinereţii, conferite de alte generaţii de profesori, uneori urmându-şi părinţii în aceasta calitate, formând alte generaţii de elevi, a spus domnul inspector. Am deosebita plăcere ca să fiu în mijlocul dumneavoastră în această zi de sărbătoare, plină de soare şi căldură” , a spus în salutul sau Dorel Cosma, edilul comunei Vadu Crişului.

Foto: Ioan Hasas ©

„Felicit pe cei care s-au ocupat de organizarea acestui eveniment, mulţumesc domnului comandant Lungu Petru că este prezent cu colegii lui, celor care ne-au onorat astăzi să fie alături de noi.Vă urez să vă simţiţi bine în această săptămâna în activităţile pe care le faceţi, spor la învăţătură şi să faceţi cinste Colegiului Tehnic Vadu Crişului”, a îndemnat primarul pe cei prezenţi.

Colonel Petru Lungu, prim-adjunct al inspectorului şef a mulţumit din partea Jandarmeriei Bihor, pentru invitaţia de a fi prezent cu colegii la Vadu Crişului, într-un moment când Jandarmeria împlineşte 166 de ani de la înfiinţare. Reprezentantul Jandarmeriei a înmanat doua plachete, una primarului Cosma Dorel şi cealaltă directorului şcolii. Programul a continuat cu o demonstraţie a Jandarmeriei urmat de programul teatrului AS.Culturala Trend Art Oradea.

vad7 Foto: Ioan Hasas ©

În corpul A al liceului au avut loc jocuri educative cercetăşeşti, prezentări ale unor firme de exerciţiu (,,Poezie îmbuteliată”, ,,Fashion Shoes”, ,,Style Taste”, ,,JustArt”), silvicultorii şcolii, o expoziţie de olărit –ceramică albă, expoziţie de pictură, patrula ECO, atelier de încondeiat ouă, expoziţie de carte, icoane şi obiecte bisericeşti.

Ioan Hasas

vad6 Foto: Ioan Hasas ©1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor