Ziua Crucii Roşii

Ziua Crucii Roşii
ORADEA – În fiecare an, luna mai este dedicată Crucii Roşii , iar ziua de 8 mai a fost decretată Ziua Internaţională a Crucii Roşii. Ca în fiecare an, filiala bihoreană organizează diverse activităţi care vin în întâmpinarea acestei date aniversare care are ca temă în acest an „Schimbarea climatică”.

Astfel, încă de marţi, a fost instalat în centrul oraşului, lângă statuia lui Mihai Eminescu, cortul Crucii Roşii unde populaţia îşi poate măsura zilnic între orele 08:00 – 19:00 tensiunea arterială şi între 08:00 – 13:00 valorile glicemiei, în schimbul a 5 lei sau a altor donaţii, excepţie făcând persoanele nevoiaşe. Tot la cort, se găseşte şi Formularul 230 pentru dirijarea celor 2% din impozitul anual către Crucea Roşie.

Potrivit afirmaţiilor directorului filialei, Alexandru Pantea, în perioada 21 – 22 mai se desfăşoară faza judeţeană a competiţiei „Sanitarii pricepuţi” şi la care vor participa elevi de la 70 de unităţi de învăţământ, concentraţi în şase centre zonale.

„Pe data de 8 mai, Societăţile de Cruce Roşie şi Semilună Roşie din întreaga lume vor sublinia importanţa activităţilor comune pentru a ajuta numărul sporit de persoane afectate de dezastre, care este consecvent cu previziunile de schimbare a climei. În 2007 au fost înregistrate 414 dezastre naturale – mai mult decât media anuală de 395 înregistrate între 2000 – 2006. În anul 2007, 201 milioane de persoane au fost afectate de dezastre naturale, o creştere cu 40% faţă de 2006”, se arată în comunicatul de presă al Crucii Roşii, filiala Bihor.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !