Ziua de Ignat

Ziua de Ignat
Metodele europene de sacrificare a porcilor nu au priză la români. Oamenii preferă în continuare metodele tradiţionale. Joi, de Ignat, sute de porci au fost sacrificaţi în judeţul Braşov, însă niciun proprietar nu a cerut ajutorul veterinarilor pentru asomare.

Aşa cum cere tradiţia, gospodarii au ieşit de dimineaţă din casă şi au tăiat porcii în gospodărie, dar după metodele tradiţionale.

Oamenii spun că nimeni nu îi poate obliga să asomeze porcii şi că şi anii viitori vor sacrifica animalele la fel. Nici la Piteşti, porcii nu vor fi asomaţi, nu pentru că nu vor oamenii, ci pentru că nu a fost achiziţionat niciun asomator. Cei care au avut porci de sacrificat au profitat de faptul că asomatorul european nu a ajuns încă la veterinarul din comună şi au sacrificat animalul în mod tradiţional, la fel ca şi anul trecut.

În acest an, în judeţul Argeş vor fi sacrificaţi peste 10.000 de porci, prin metoda clasică. Pentru a respecta normele europene, judeţul are nevoie de 102 asomatoare, câte unul pentru fiecare localitate.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !