Ziua drepturilor consumatorilor la Oradea

Comisarii CJPC Bihor vor fi printre consumatori
Comisarii CJPC Bihor vor fi printre consumatori
Comisarii CJPC Bihor vor fi prezenţi şi în trei dintre centrele comerciale din Oradea.

Protectorii consumatorilor marchează Ziua mondială a drepturilor consumatorilor, care se serbează pe data de 15 martie, printr-o serie de evenimente organizate cu scopul de a readuce în atenţia publică importanţa cunoaşterii drepturilor de consumator. Astfel, în data de 15 martie 2012, la ora 10, comisarul şef al CJPC Bihor Traian Bejan, va fi prezent la Facultatea de Mediu Oradea, la o întâlnire cu studenţii acestei facultăţi. Comisarii CJPC Bihor vor fi prezenţi şi în trei dintre centrele comerciale din Oradea, Real, Carrefour Era şi Lotus Market, pentru a consilia consumatorii, pentru a răspunde întrebărilor acestora şi pentru preluarea eventualelor reclamaţii.

Pe 17 martie 2012 se va desfăşura faza judeţeană a concursului naţional şcolar pe teme de protecţia consumatorilor „Alege! Este dreptul tău!” ediţia a-X-a organizat de ANPC în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Concursul se adresează elevilor din şcoli generale şi licee, indiferent de profil. Tema concursului este „Informarea completă, corectă şi precisă – un drept şi o necesitate pentru consumatori” şi în Oradea este găzduit de Liceul Economic Partenie Cosma Oradea.

 Teme

În fiecare an, Organizaţia Internaţională a Uniunilor de Consumatori – Consumers International propune o temă pentru ziua consumatorului. „Tema aleasă reflectă subiectul de maxim interes al perioadei pentru consumatorii din întreaga lume. Anul acesta, conform calendarului realizat de Consumers International, tema zilei este Banii noştrii, drepturile noastre: militeaza pentru o alegere reala în domeniul serviciilor financiare”, a precizat comisarul şef Traian Bejan. Cu acestă ocazie se lansează şi un apel către consumatori şi către organizaţiile de protecţie a drepturilor consumatorilor de a milita pentru accesul la servicii financiare sigure, echitabile şi competitive.

S.AL0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !