Ziua europeană a numărului de telefon 112

1Comentariu
Ziua europeană a numărului de telefon 112
Ziua europeană a numărului de urgenţă unic pentru ţările UE, ajunsă la cea de-a doua ediţie, va fi sărbătorită, joi, în 27 de ţări din Europa, acţiunile cu caracter informativ urmărind şi îmbunătăţirea procentului de doar 24% al europenilor care ştiu că pot suna la 112 din orice stat membru.

Comisia va prezenta, joi, cea mai recentă evaluare pe care a realizat-o în ţările UE, în încercarea de a creşte conştientizarea populaţiei cu privire la numărul de telefon. 112 poate fi accesat din orice stat membru al UE, însă, potrivit unui studiu al CE, nu toţi europenii ştiu că îl pot apela dacă se află în călătorie pe continent. În plus, aproape o treime dintre respondenţi au declarat că au avut probleme lingvistice când au sunat la 112 dintr-un alt stat membru, se mai arăta în studiu.

Numărul de urgenţă112 a fost lansat în 1991. În 2009, Comisia Europeană a decis ca 11 februarie să fie Ziua Europeană 112. UE pune la dispoziţia europenilor un site special al acestui număr, dar şi un portal dedicat copiilor, unde aceştia pot învăţa în mod interactiv când e bine să sune la numărul 112.

La 18 septembrie 2008, Bruxelles-ul a hotărât să trimită la Curtea Europeană de Justiţie Bulgaria (CEJ), unde numărul 112 nu funcţiona în întreaga ţară, şi Romania, unde sistemul de localizare automată a originii apelului nu era eficient.

În ambele cazuri, Comisia Europeană a hotărât să suspende timp de trei luni acţiunea de a le trimite la CEJ, timp în care cele două state şi-ai rezolvat problemele. Procedurile împotriva Bulgariei şi României urmează să fie încheiate “la începutul anului 2009”, anunta Comisia la 15 decembrie 2008..

Numărul de urgenţă 112 are şi cont pe site-ul de socializare Facebook.

Sursa NewsIn1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor