Ziua Europei va fi serbată şi de poliţişti

Ziua Europei va fi serbată şi de poliţişti
Ziua de 9 Mai, cu triplă semnificaţie, va fi serbată şi de cadrele MAI din Bihor prin organizarea mai multor evenimente.

În perioada 7 – 9 mai, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor vor fi organizate o serie de activităţi menite să marcheze cum se cuvine semnificaţia zilei de 9 mai 2010, când se aniversează 133 de ani de la cucerirea independenţei de stat a României, se împlinesc 65 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial în Europa şi, totodată, se sărbătoreşte Ziua Europei.

Astfel, vineri, începând cu ora 9:00, în Sala festivă a I.P.J. Bihor se va desfăşura o întâlnire a conducerii I.P.J. Bihor cu reprezentanţi ai cadrelor în rezervă şi ai Muzeului „Ţării Crişurilor”. Totodată, duminică, în intervalul orar 12:00 – 13:00, reprezentanţi ai I.P.J. Bihor vor participa la ceremonialul militar şi la depunerile de coroane care se vor desfăşura în Parcul 1 Decembrie din Municipiul Oradea, în organizarea Garnizoanei Oradea şi a instituţiilor din structura MAI. De asemenea, tot duminică, la nivelul poliţiilor municipale şi orăşeneşti vor fi organizate ceremonii de depuneri de coroane la monumentele comemorative ale eroilor şi ostaşilor români.

Evenimente şi vizite oficiale

Tot de Ziua Europei, poliţiştii bihoreni organizează evenimentul „Zilele Siguranţei Rutiere în Bihor”. IPJ Bihor, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  şi Serviciul Poliţiei Rutiere, în parteneriat cu Şcoala Auto West şi Crucea Roşie Oradea organizează în perioada 8 – 9 mai, în Şanţul Cetăţii Oradea, cea de a patra ediţie a acestei campanii de informare şi prevenire, în scopul reducerii accidentelor rutiere pe şoselele bihorene. Prin această campanie, poliţiştii bihoreni îşi propun creşterea gradului de siguranţă rutieră pe şoselele bihorene, informarea opiniei publice cu privire la cauzele şi condiţiile generatoare de accidente rutiere, dar şi dezvoltarea colaborării cu alte instituţii care au atribuţii în domeniu. Campania este menită să promoveze un comportament preventiv al tuturor participanţilor la trafic, în special al celei mai tinere categorii formată din copii şi tineri, grup foarte vulnerabil şi cu un risc ridicat de victimizare prin accidente rutiere. În baza excelentei colaborări cu colegii poliţişti din ţara vecină, Ungaria, evenimentul va fi onorat cu prezenţa de responsabilii pe probleme de ordine publică şi poliţie rutieră. Astfel, doi ofiţeri de poliţie  din cadrul Poliţiei Rutiere Hajdu – Bihar, Ungaria vor participa activ la acţiune, urmând a fi prezenţi cu autoturismele de serviciu şi tehnica din dotare a poliţiei maghiare.

A.L.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !