Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor în municipiul Vulcan

Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor în municipiul Vulcan
VULCAN - Echipa Observatorului Judeţean pentru Drepturile Copilului din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara organizează, marţi, 20.11.2007, ora 12.00, la Clubul Copiilor din Vulcan, o acţiune cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copiilor.

La acţiune vor participa copiii de la Clubul Copiilor Vulcan şi copiii instituţionalizaţi din cadrul Complexului Social Vulcan. Convenţia ONU cu privire la Drepturile Copilului a fost adoptată la 20 noiembrie 1989 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

 

Până la această dată drepturile copilului erau incluse într-un cadru mai larg al Drepturilor Omului, înscrise în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată de ONU la 10 decembrie 1948. România a fost printre primele state care au ratificat Convenţia ONU cu privire la Drepturile Copilului, la un an după adoptarea sa în cadrul Naţiunilor Unite, prin Legea nr. 18 din 27 septembrie 1990.

 

Odată cu semnarea Convenţiei România şi-a asumat răspunderea îmbunătăţirii situaţiei copiilor şi asigurarea celor mai bune condiţii pentru ca aceştia să crească sănătoşi, să aibă o educaţie de calitate şi să aibă posibilitatea de a participa activ la viaţa comunităţii din care fac parte.

 

Acţiunea Observatorului Judeţean pentru Drepturile Copilului are drept scop transformarea acestei zile, în prilej de sărbătoare şi bucurie pentru toţi copiii implicaţi în desfăşurarea acesteia. Astfel, se vor desfăşura o serie de jocuri interactive propuse de membrii Observatorului în care vor fi prezentate drepturile de care aceştia beneficiază într-o formă atractivă, urmate de discuţii pe această temă. În final copiii vor fi premiaţi şi vor primi diplome.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase