Ziua Mondială a Apei serbată prin igienizări

1Comentariu
Ziua Mondială a Apei serbată prin igienizări
ABA Crişuri a organizat o serie de acţiuni de igienizare şi conştientizare privind calitatea apelor.

În fiecare an, ţările îşi reunesc eforturile pentru a aminti oamenilor din lumea întreagă importanţa şi ponderea pe care o are apa în viaţa fiecăruia. În acest an, de Ziua Mondială a Apei, naţiunile îşi reafirmă dreptul la o apă de calitate mai bună, sub sloganul „Apă curată pentru o lume sănătoasă!”.

Pentru Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Crişuri , Ziua Mondială a Apei este un prilej de readucere în atenţia opiniei publice româneşti a importanţei pe care o are apa, calitatea apei şi accesul la apă pentru fiecare cetăţean, comunitate sau naţiune.

Acţiuni

Sub sloganul „Apă curată pentru o lume sănătoasă” ABA Crişuri a organizat o serie de acţiuni de igienizare, conştientizare şi sensibilizare a cetăţenilor în ceea ce priveşte păstrarea apelor curate. Astfel, duminică în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor „Simion Mehedinţi” de la Facultatea de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale şi cu RER ecologic am igienizat Pârâul Peţa pe tronsonul Universitate – Real. Luni, în colaborare cu Şcoala cu clasele I-VIII „Iuhasz Gyula”,  Gradiniţa nr. 19 şi RER ecologic a fost  igienizat Crişul Mic (Episcopia Bihor). În aceeaşi zi în colaborare cu Liceul Teologic Romano-Catolic Szent Ferentz a fost ecologizat şi pârâul Adona. „ Am reuşit cel puţin pentru câteva zile să le arătăm cetăţenilor cum ar trebui să arate un curs de apă”, a punctat Raluca Straţi, purtătorul de cuvânt al ABA Crişuri.

Miercuri, în colaborare cu Şcoala cu clasele I-VIII Bălnaca, Asociaţia de Păşunat şi Pădurit Vârfu Runcului şi Consiliul Local Şuncuiuş au fost colectate selectiv deşeurile din Defileul Crişului Repede pe raza  localităţii Şuncuiuş. În urma acestei acţiuni s-au colectat peste 100 de saci de 120 litri. Pe lângă acţiunea de igienizare copiii au prezentat referate şi au realizat machete şi desene cu teme de apă.

Joi, a avut loc la Grădiniţa nr. 20 o prezentare cu importanţa apei în natura pentru copii.

Vineri se vor prezenta materiale de Ziua Mondială a Apei, clasei a IV de la Şcoala cu clasele I-VIII Octavian Goga şi elevilor de la Şcoala cu clasele I-VIII Iuhasz Gyula.

„O apă curată ne oferă şansa la o viaţă mai sănătoasă, dar calitatea vieţii se reflectă şi în comportamentul unei naţiuni faţă de apă şi a fiecăruia dintre noi, în direcţia protejării şi conservării calităţii ei”, a declarat directorul Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, Pásztor Sándor.

Autorităţile speră ca în urma acestor acţiuni să se tragă un semnal de alarmă pentru protejarea apelor şi a mediului în general. Calitatea apei depinde şi de comportamentul fiecăruia dintre noi faţă de apă.

S.Al.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor