„Ziua mondiala a drepturilor consumatorilor”

„Ziua mondiala a drepturilor consumatorilor”
Inspectorii OJPC Bihor s-au integrat miercuri printre consumatori. Ocazia a fost prilejuitã de „Ziua mondialã a drepturilor consumatorilor”. Ziua a fost marcatã prin activitãti de informare si consiliere.

Actiunile s-au desfãsurat simultan, între orele 12:00 si 16:30, la Lotus Market, Crisul Supermarket si Selgros Cash & Carry. „Dacã vorbim despre economie de piatã si integrare în Uniunea Europeanã, trebuie sã vorbim si despre protectia si drepturile consumatorilor”, a subliniat Cristiana Bigan, directorul executiv al OJPC Bihor în cuvântarea sa. Primul care a lansat un mesaj legat de drepturile consumatorilor a fost presedintele SUA – J.F. Kennedy – la 15 martie 1962. Acesta a vorbit despre drepturile consumatorilor în fata Congresului american, subliniind existenta a patru drepturi funadamentale: dreptul la securitate, dreptul la informare, dreptul de a fi ascultat si dreptul de a alege produse si servicii. Momentul de 15 martie a fost considerat istoric, aceastã zi devenind mai târziu „Ziua mondialã a drepturilor consumatorilor”.

Pliante si exponate

Inspectorii OJPC Bihor au distribuit pliante cu informatii cuprinse în „Ghidul cumpãrãtorului istet”. Totodatã, s-a asigurat consilierea consumatorilor preluarea reclamatiile acestora, reclamatii care au fost solutionate în cursul zilei de miercuri. „Suntem înarmati cu foarte multe informatii si cu rãbdare pentru consumatori. Reclamatiile vor fi solutionate pe loc”, a precizat Cristiana Bigan.

La locul desfãsurãrii actiunii s-au prezentat produse periculoase si neconforme. Înainte de aceasta inspectorii au dat un tur prin magazinele de la Lotus Market , ocazie cu care au fost retrase de la comercializare produsele neconforme.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !