Ziua mondială a educației la Şcoala Gimnazială nr. 1 Lunca

Reactualizat la:
2Comentarii
Ziua mondială a educației la Şcoala Gimnazială nr. 1 Lunca
Vorbind despre educație, marele filozof al Greciei Antice, Platon, spunea: „Educația este cel mai de preț dar pe care îl poate primi omul”. De-a lungul vremii, ea a fost definită în diverse moduri.

În sensul larg al cuvântului, educația de calitate reprezintă cheia unei reușite profesionale pentru încadrarea individului într-un context social dat. Sensul educației este de a asigura condiții optime de exprimare a personalității.

Octombrie debutează cu un eveniment de mare însemnătate, care pune în lumină locul și rolul educației ca și componentă a existenței socio-umane.

Ziua de 5 octombrie este decretată ca Ziua mondială a educației, prilejuind ample activități culturale, ştiințifice, expoziții tematice, concursuri sau lansări de carte. Este știut faptul că realizarea unor imperative devine posibilă doar prin raportarea lor la potențialul celor educați. În acest context și raportându-se la realitatea din şcoală, dascălii de la Şcoala din Lunca şi din structuri le-au insuflat elevilor încrederea în sine în vederea obținerii de rezultate bune și foarte bune, astfel: au manifestat interes pentru munca lor, recunoscându-le eforturile și progresele; i-au implicat pe elevi în activități de grup, pentru atingerea unor obiective; i-au felicitat pentru activitățile lor și i-au încurajat să obțină și altele.

În consens cu activitățile prilejuite de Ziua educației în întreaga țară, elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Lunca, coordonați de doamna director, prof. Angela Ilies, de doamnele profesoare Andreea Ciotea, Sanda Alb, Damaris Brîndaş-Cozma și Petronela Heredea, au pregătit un program consistent, care confirmă încă o dată rolul educației, al formării și integrării noilor generații: prezentări power point pe teme educaționale, concurs interdisciplinar de cultură generală, vizionare de filme și realizarea unor machete și planșe pe tema educației. Fie ca astfel de activități să încurajeze munca și să dezvăluie cât este de importantă forța răbdării, a curajului și perseverenței pe linia educației.

Prof. Petronela Heredea2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor