Ziua Mondiala a Mediului la Oradea

De Simona Albinaru
Ziua Mondiala a Mediului la Oradea
Ziua Mondiala a Mediului va fi serbată aşa cum se cuvine şi la Oradea.

Celebrată în fiecare an pe data de 5 iunie Ziua Mondiala a Mediului se desfăşoară anul acesta sun logo- ul „Economia verde. Te include şi pe tine?”„ Cu ocazia celebrării acestei zile, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor vă va desfăşura în colaborare cu şcolile partenere activităţi de educaţie ecologică”, a precizat Loredana Ţîrţ, purtărorul de cuvânt al APM Bihor. Astfel, vineri elevii de la Liceul Teoretic German Fr. Schiller Oradea vor lua parte la o excursie în Rezervaţia Naturală de la Tăşad în cadrul căreia se vor desfăşura o serie de activităţi precum expoziţie de avioane confecţionate din materiale reciclabile, prezentarea unor mesaje ecologice, cunoaşterea florei şi faunei din zona respectivă dar şi vizitarea Muzeului de la Tăşad şi a Cetăţii Dacice de la Tăşad. Pe data de 5 iunie elevii de la Colegiul Naţional Samuil Vulcan din Oradea vor vizita sediul APM.

Miercuri 6 iunie va avea loc un concurs de desene în aer liber în parcul Palatul Baroc. Vor participa elevii de la Liceul de Artă Oradea, S08 Dacia Oradea şi Liceul Teologic Greco – Catolic Oradea. Joi, 7 iunie va avea loc vizita la sediul agenţiei a elevilor de la S08 Juhasz Gyula Oradea.

De asmenea, începând cu data de 1 iunie şi până la sfârşitul lunii, la sediul APM Bihor va avea loc expoziţia Colţul Verde. Aici vor fi expuse lucrările realizate de elevii de la Liceul German Fr Schiller, obiecte din lut, respectiv desenele realizate de elevii de la şcolile participante la concursul de desene în aer liber.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !