Ziua Mondială fără Tutun

Ziua Mondială fără Tutun
DEVA – În data de 31 mai este marcată Ziua Mondială fără Tutun. Această zi oferă cadrul informării şi sensibilizării populaţiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun.

De asemenea, informează populaţia cu privire la practicile companiilor producătoare de tutun, demersurile forurilor internaţionale privind lupta împotriva răspândirii bolilor asociate consumului de tutun, precum şi cu privire la dreptul fiecăruia dintre noi de a trăi sănătos. Sloganul propus pentru acest an de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu prilejul Zilei Mondiale fără Tutun, este: „Tinereţe fără tutun”, slogan ce face parte dintr-un apel la acţiunea adresată întregii societăţi civile ce militează pentru interzicerea totală a publicităţii şi promovării produselor din tutun, pentru măsuri legislative care ar putea conduce la scăderea consumului de tutun în rândul populaţiei şi mai ales al tinerilor.

 

Agenţia Naţională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Hunedoara, în parteneriat cu Colegiul Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva organizează în data de 28 mai 2008 seminarul „Tinereţe fără tutun” care are ca temă protecţia copiilor, adolescenţilor şi tinerilor faţă de consumul de tutun şi efectele pe termen scurt şi lung ale acestuia (metode, alternative). Acest seminar se doreşte a fi o discuţie între reprezentanţi ai instituţiilor şi tineri şi se va desfăşura la Colegiul Energetic „D. Hurmuzescu” cu începere de la ora 13.00.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !