Ziua Municipiului Beius

Reactualizat la:
2Comentarii
Ziua Municipiului Beius
Vineri, 19 aprilie 2013, s-a sărbătorit a 94 -a aniversare a eliberării municipiului Beiuş de către trupele Armatei Române în 1919.

Ziua Municipiului Beius a fost deschisă de sedinţa festivă ţinută în Sala Mare a Primăriei, în prezenţa senatorului Cristian Bodea, a deputaţilor Gheorghe Costin şi Liviu Matiuţă, a prefectului jud, Bihor , Claudiu Pop, preşedintelui CJ Bihor Cornel Popa, precum şi agazdelor evenimentului, primarul Adrian Domocoş şi viceprimarul Gabriel Popa.

În alocuţiunile lor, invitaţii au ţinut să marcheze atât importanţa evenimentului, cât şi calea spre rezolvarea proiectelor şi problemelor actuale social-economice ale Beiuşului. Primarul municipiului Adrian Domocoş a reiterat impotanţa proiectelor strategice ale urbei, modernizarea ambulatorului, stadiul lucrărilor pe masterplanul aducţiunii de apa potabilă, canalizare şi staţia noăa de epurare, precum şi a prezentat perspectiva de dezvoltare a zonei prin realizarea parcului banneoclimateric aflat in faza de proiect tehnic, si eforturile de modernizare a Beiusului prin posibilitatea unor proiecte pe centre urbane integrate.

Sedinta festiva a fost intregita de momentul solemn al acordarii de catre Consiliul Local Beius, titlului de Cetatean de Onoare, Presedintelui CJ Cornel Popa, ca recunostinta pentru activitatea depusa in mandatele anterioare de parlamentar, si cea prezenta, în sprijinul dezvoltarii municipiului Beius. În cuvantul sau de multumire Cornel Popa a dedicat acest titlu tuturor celor de bună credintă care au avut incredere in activitatea depusa, beiusenilor, si a asigurat de eforturile consistente ce vor fi depuse si in continuare pentru proiectele prioritare ale judetului.

In final, cunoscutul scriitor si poet, avocat Pascu Balaci, si-a prezentat ultima aparitie editorială, un roman epistolar “Scrisorile secrete ale tovarasului Ivan din Ştei către iubita sa din Moscova”, apărută la Editura biblioteca revistei Familia in 2013. Corul Lyra a incheiat prima parte a festivitatilor , prin piese de repertoriu coral.

Cinstirea Zilei Municipiului Beius a continuat la statuia martirilor Ioan Ciordas si Nicolae Bolcas din centrul urbei, unde oficialitatile s-au deplasat impreuna cu reprezentanţii instituţiilor locale si a cetatenilor prezenţi. Dupa oficierea unei slujbe religioase tinuta de preotii cultelor din Beius, s-au depus coroane de flori la statuia martirilor.

Ceremonialul a luat sfarsit prin defilarea garzii de onoare militare, a carui pata de culoare a fost Un pluton de inimosi civili, mebrii ai Asociatiei de traditii militare îmbracati in uniforme militare românesti de epoca din primul razboi mondial.

Zilele festive, si spectacolele cultural-artistice devenite traditionale vor avea loc intre 10-12 mai la Beius.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor