Ziua Națională sărbătorită la Școala din Sântandrei

Ziua Națională sărbătorită la Școala din Sântandrei
Ziua Națională a fost săbătorită şi la Şcoala Gimnazială Nr. 1din Sîntandrei. În acest an, 1 Decembrie a fost aniversat printr-o excursie tematică, organizată anticipat Zilei Naţionale a României, de către directoarea unităţii şcolare, profesor Duma Elena.

Prin stabilirea itinerariului excursiei şi vizitarea obiectivelor istorice întâlnite pe traseu, această activitate a fost o adevărată lecţie de istorie, prin care s- a anticipat sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.

Prima oprire s-a făcut la Ţebea, un loc cu semnificaţie deosebită pentru istoria românilor, în mod special a Transilvaniei, după care elevii s-au oprit la mănăstirea Crişan, mai apoi la Muzeul Aurului de la Brad şi Cetatea Alba Iulia în toată splendoarea ei.

A fost emoţionant să ne aflăm în locul unde în urmă cu 96 de ani s-a înfăptuit visul de veacuri al tuturor românilor- Marea Unire”, a afirmat eleva Semsilia Filipan Bora.

Doamna director ne-a declarat că prin organizarea acestei excursii a reuşit să-şi îndeplinească promisiunea făcută pe parcursul anului şcolar, de a-i recompensa pe elevii merituoşi.

Nu a fost uşor, dar cu ajutorul sponsorilor şi al părinţilor fondatori ai Asociaţiei Părinţilor “Împreună pentru copiii noştri”, în special cu ajutorul d-lui Lascu Paşcu- preşedintele asociaţiei, am reuşit să adunăm fondurile necesare desfăşurării acestei excursii. Cu această ocazie ţin să felicit elevii care au obţinut rezultate foarte bune la învăţătură în anul şcolar 2013-2014 şi să le mulţumesc părinţilor şi sponsorilor noştri.”

În concluzie, putem spune că au fost atinse toate obiectivele gândite de organizatori: o adevărată lecţie de istorie predată la faţa locului, recompensarea elevilor premianţi, şi nu în ultimul rând, stimularea elevilor pentru viitoare performanţe şcolare.

Cu această lecţie de istorie învăţată, elevilor nu le-a fost deloc greu să realizeze şi o serbare pentru a marca Ziua Naţională a României.

Coordonaţi de profesoarele Mezea Andrada şi Bot Marieta, ei au realizat o mică scenetă istorică precedată de un moment artistic oferit de eleva Semsilia Filipan Bora.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !