Ziua naţională, şi pentru popor

1Comentariu
ORADEA - Ca niciodată, edilii s-au gândit să dea Zilei naţionale a României o latură interesantă pentru publicul de rând. Aşa se face că de 1 Decembrie, cerul Oradiei va exploda într-un foc de artificii, moment anterior pornirii instalaţiei decorative de Crăciun, în Parcul 1 Decembrie, anunţă Serviciul Comunicare şi Mass-Media din Primărie.

Întinderea ghirlandelor luminoase de-a lungul principalelor artere de circulaţie şi în pieţele publice a început deja, muncitorii de la Luxten lucrând, ieri, pe Calea Clujului şi pe strada Ştefan cel Mare. „Pe 1 Decembrie se va inaugura iluminatul de sărbători în Parcul 1 Decembrie, dar toată instalaţia, inclusiv elementele decorative din Piaţa Unirii şi de pe Corso, se va aprinde pe 5 decembrie, de Moş Nicolae”, spune Dumitru Fildan, directorul tehnic al Primăriei.
Conform Serviciului Imagine şi Mass-Media, anul acesta se vor amplasa în Oradea zece brazi de Crăciun. În acest an, decoraţiunile constau în 15 km de ghirlande, 184 de plase luminoase, 22 de panouri luminoase, 283 figurine şi medalioane.

Solemn

Programul de 1 Decembrie începe, astfel, cu un moment solemn, la ora 11:00, cu un ceremonial militar şi depunere de coroane în Piaţa Unirii, la statuia lui Mihai Viteazul. Urmează apoi, de la ora 12:15, o conferinţă susţinută de prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, membru corespondent al Academiei Române, cu titlul „De la Roma la România sau despre făurirea unei naţiuni”, în Primărie, în Sala „Traian Moşoiu”.
Serbarea va continua la lăsarea serii, la ora 18:00, cu focuri de artificii în cinstea Zilei naţionale a României, în Parcul 1 Decembrie, în zona Casei de Cultură a Sindicatelor, şi cu inaugurarea iluminatului cu prilejul Sărbătorilor de iarnă, de la ora 18:15, în acelaşi loc. Este programat apoi, de la ora 18:30, un spectacol folcloric extraordinar cu participarea orchestrei „Crişana” a Filarmonicii de Stat Oradea, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Cristina Ghilea1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor