Ziua Pompierilor în Oradea: demonstrații la stațiile ISU și paradă pe străzile orașului

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
Ziua Pompierilor în Oradea: demonstrații la stațiile ISU și paradă pe străzile orașului
Pompierii au transmis programul activităților pe care le vor dărui de ziua lor bihorenilor.

Bihorenii sunt invitați joi, 13 septembrie, să se bucure împreună cu pompierii. De Ziua Pompierilor Români, la toate stațiile și substațiile din Oradea și județ ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana Bihor se vor executa exerciții demonstrative de stingere incendii, salvări de persoane de la înălţime, exerciții de descarcerare, de acordare a primului ajutor calificat, prezentare tehnică de intervenţie, defilare cu autospeciale de intervenție.

Toate sunt pregătite de pompierii militari aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana”, pentru mâine, 13 septembrie 2018, când se vor marca 170 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, moment istoric în care ostaşii Companiei de Pompieri Bucureşti, conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, au luptat împotriva armatei otomane net superioare numeric, aducându-şi astfel tributul suprem idealului Revoluţiei de la 1848.

Defilare la Oradea

Astfel, toate evenimentele pregătite pentru mâine sunt organizate în cinstea tuturor eroilor pompieri căzuţi la datorie de-a lungul timpului.

Vor fi depuneri de coroane la Grupul Statuar al Pompierilor Bihoreni, ședință festivă și competiții sportive, iar pentru cetățenii care doresc să sărbătorească Ziua Pompierilor din România alături de pompierii militari bihoreni, la sediul unității și la sediile tuturor subunităților din județ se va organiza Ziua Porților Deschise, iar în intervalul orar 18:00-19:00, la Oradea, se va desfășura o defilare cu autospecialele de intervenție, pe traseul: strada Avram Iancu – strada Traian Moşoiu – Piaţa 1 Decembrie – Piaţa Cetății – Bulevardul Dimitrie Cantemir – strada Nufărului – Bulevardul Dimitrie Cantemir – Piața Independenţei – strada General Magheru – Calea Republicii – Piața București – Bulevardul Ştefan cel Mare – strada Transilvaniei – Bulevardul Dacia – Bulevardul Decebal – strada Matei Basarab – strada Avram Iancu.

Și în județ

La sediile subunităților din județ, activitățile aferente „Zilei Porților Deschise” vor consta în exerciții demonstrative, prezentarea autospecialelor, a echipamentelor şi accesoriilor din dotare și în sesiuni de informare preventivă, desfășurate în intervalul orar 10:00-16:00.

Program

La sediul inspectoratului, respectiv al Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, situat pe strada Avram Iancu, nr.9, Oradea, activităţile destinate vizitatorilor se vor desfăşura după următorul program:

10:00 – 16:00 * Prezentarea tehnicii de intervenţie, a echipamentelor şi accesoriilor din dotare;

10:00 – 14:00 * Consolidarea cunoștințelor de prevenire a situaţiilor de urgenţă şi a regulilor de comportament în cazul producerii unor situaţii de urgență, prin sesiuni interactive la punctul de informare preventivă; * Atelier de prezentare a noţiunilor de prim-ajutor de bază; * Activităţi pentru copii: acţionarea asupra unor focare la macheta căsuță cu refularea apei prin pistol de înaltă presiune în 10 secunde;

10:30 Prezentarea modului de acţiune în cazul producerii unui incendiu în bucătărie, generat de uleiul din tigaie;

11:00 Exerciţiu demonstrativ de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat în cazul producerii unui accident rutier;

11:30 Exerciţiu demonstrativ de salvare de la înălţime cu ajutorul scării culisabile;

12:30 Exerciţiu demonstrativ de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat în cazul producerii unui accident rutier;

13:00 Prezentarea modului de acţiune în cazul producerii unui incendiu în bucătărie, generat de uleiul din tigaie;

13:30 Exerciţiu demonstrativ de salvare de la înălţime cu ajutorul scării culisabile.

Persoanele interesate vor putea, de asemenea, să viziteze Muzeul Pompierilor Bihoreni, amenajat la sediul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, situat pe strada Aluminei, nr. 57.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !