Ziua Porumbului, la Diosig

Ziua Porumbului, la Diosig
Fermierilor le-au fost prezentate câte trei soiuri de hibrizi de porumb din soiurile proprii.

A devenit o tradiţie ca în fiecare toamnă să se serbeze Ziua Porumbului organizată de SCAgroind Cauaceu SA. Peste o sută de fermieri din tot judeţul s-au adunat marţi pe câmpul Diosigului, să vadă cu ochii lor soiurile de seminţe pregătite pentru anul viitor de Agroind Cauaceu.

Reprezentanţii firmelor producătoare de seminţe au vorbit pe rând fermierilor, prezentând câte trei hibrizi de porumb din soiurile proprii: caracteristici native şi ameliorate, productivitate la hectar, rezistenţă la dăunători şi boli, pierderea de apă etc.

Seminţe de calitate

„În acest moment suntem pe locul cinci în ţară cu şapte grupuri de producători constituite şi mai avem în curs de constituire încă patru grupuri, trecând astfel pe primul loc”, a declarat directorul Direcţie Agricole Bihor, Nicolae Hodişan, care le-a prezentat fermierilor prezenţi avantajele grupurilor de producători.

Administratorul SC Agroind Cauaceu SA, Dan Mihai Corbuţ, a prezentat apoi în incinta fermei din Diosig noua staţie de condiţionat seminţe a firmei, o investiţie de 300.000 de euro.

„Sămânţa pe care o veţi folosi dumneavoastră în această toamnă şi primăvară este produsă aici, în această staţie. Are o capacitate de 4,5 tone seminţe tratate şi însăcuite pe oră, putând procesa fără probleme în jur de 50 de tone pe zi. Tehnologia de care dispunem garantează o puritate a seminţei de 99,7%” a spus  acesta. Ambalarea seminţelor de păioase se face automat, iar modul de prezentare finală a produsului în saci este de nivel european.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !