Ziua Recunoştinţei

De Veronica Bursaşiu
Ziua Recunoştinţei
Localnicii din Ţeţchea i-au mulţumit lui Dumnezeu pentru recolte şi pentru că i-a protejat de rele.

Bujor Chirilă, primarul comunei Ţeţchea, este iniţiatorul unui eveniment unic în Bihor: Ziua Recunoştinţei, sărbătorită în ultima duminică a lunii octombrie. „Nu este o zi a primarului, nici o zi a comunei, este o zi a locuitorilor comunei pe care aceştia o dedică lui Dumnezeu. O zi în care îi mulţumim lui Dumnezeu pentru această comună, pentru oamenii ei, pentru prietenii comunei, pentru binele revărsat asupra noastră”, a spus primarul de Ţeţchea, în asentimentul reprezentanţilor tuturor cultelor aflaţi în Centrul multifuncţional din Ţeţchea. O clădire modernă care adăposteşte şi Primăria şi pe care sunt încrustate cuvintele „Nihil sine deo ” (Nimic fără Dumnezeu).

Meritul Recunoştinţei

Şi pentru că a fost ziua în care oamenii i-au mulţumit lui Dumnezeu, dar şi-au mulţumit şi unul-altuia s-au acordat şi premii de recunoaştere a activităţii locuitorilor din Ţeţchea. Meritul Recunoştinţei a avut două categorii de premii: pentru cei mai buni gospodari: Kovacs Sandor-Telechiu, Ştef Dănuţ Vasile- Subpiatră, Florian Chirilă -Hotar şi Alexandru Simuţ-Ţeţchea şi categoria premiilor de excelenţă acordate celor care au adus plus-valoare comunităţii prin activitatea lor, celor care au făcut cunoscut numele comunei în ţară şi peste hotare. Excelenţele lor din acest an sunt: Andreea Bogdan, campioană naţională la karate, câştigătoare a mai multor titluri, „un talent autentic şi posesor al unui har, unui dintre cei mai promiţători pictori ai tinerei generaţii-Adrian Chirilă” şi nu în ultimul rând „omul care şi-a pus întreaga viaţă şi activitate în slujba comunităţii şi care în ultimii 7 ani a schimbat radical, în bine, viaţa omunităţii rome- pastorul Banyai Janos ”. Evenimentul a fost prezentat de Paula Lele, pe scenă au urcat copiii din comună după care a avut loc un spectacol folcloric care a avut-o în prim-plan pe Nicoleta Ştef, o cunoscută artistă din Ţeţchea.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !