Ziua Recunoştinţei la Ţeţchea

Ziua Recunoştinţei la Ţeţchea
Evenimentul, ce duce cu gândul la America, se află la cea de-a V-a ediţie la Ţeţchea.

„Daţi mulţumire pentru toate, căci aceasta este voia lui Dumnezeu” (Tesaloniceni 5.18). Acesta este moto-ul sub care a fost organizată la Ţeţchea cea de-a V-a ediţie a Zilei Recunoştinţei. „Aceasta nu este o zi în care să ne lăudăm unii pe alţii, este o zi în care să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru tot ce ne-a dat”, a spus primarul de Ţeţchea, Bujor Chirilă. În fapt, Ziua Recunoştinţei este Ziua Recoltei pe stil nou. Chiar dacă soarele a stat ascuns sub nori, la sărbătoarea au participat numeroşi săteni. Ziua Recunoştinţei trebuia să aibă loc duminica trecută, dar a fost amânată din cauza vremii nefavorabile.

Premiile recunoştinţei

Indiferent că unora le place mai mult Ziua Recunoştinţei, iar alţii ţin la Ziua Recoltei, organizatorii, Consiliul local şi Primăria Ţeţchea au dorit să marcheze ambele valenţe ale sărbătorii. De aceea, au fost acordate premii pentru cei mai harnici agricultori, dar şi premii de recunoştinţă pentru cei care au făcut ceva pentru comună. Fiindcă  face cinste comunei, şeful de la Paşapoarte, Florin Butuc a fost unul dintre aleşi, în acest an. Sculptorul Cornel Durgheu, cel care ani de-a rândul a organizat tabăra de creaţie de la Ţeţchea a fost un al premiant. „I-am premiat pe cei care îţi muncesc pământul. Fiindcă mai sunt oameni care au 9-10 ha de pământ, dar nu toţi îl lucrează ca la carte”, a spus primarul.

Veronica Bursasiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !