Ziua României, prilej de bucurie la Şcoala Dacia

Ziua României, prilej de bucurie la Şcoala Dacia
Ziua Naţională a României a fost sărbătorită în toate instituţiile de învăţământ din Oradea şi Bihor, atât la şcoli, cât şi la grădiniţe. Dacă preşcolarii au colorat steagul României, în vreme ce educatoarele le-au povestit, pe înţelesul lor, care este semnificaţia zilei de 1 Decembrie, colegii lor mai mari, elevii, au participat la diverse simpozioane, spectacole, serbări închinate Zilei tuturor românilor.

Program bogat

Elevii şi profesorii de la Şcoala cu clasele I-VIII ,,Dacia’’ Oradea au organizat, marti, 30 noiembrie, o serie de manifestări dedicare Zilei Naţionale a României. În cadrul programului au fost incluse: prezentarea semnificaţiei istorice a evenimentului, cântece patriotice, montaje literar-muzical, dansuri populare româneşti şi dansuri moderne.

În deschiderea evenimentului, Virgil Vancea şi Alexandru Popa (clasa a VIII-a A) au prezentat semnificaţia zilei de 1 Decembrie.

Manifestarea a continuat cu ,,Imnul eroilor’’ şi cu un mănunchi de colinde româneşti, interpretate de Corul şcolii, condus de profesoara Irinel Băjenaru.

În faţa publicului, adunat în sala de sport a unităţii de învăţământ, au evoluat apoi Ana-Maria Muntean şi Diana Torj din clasa a IV-a E. Acestea au recitat ,,Rugăciunea pentru 1 Decembrie’’ a regretatului poet Adrian Păunescu. Elevele au fost coordonate de învăţătoarea Aurelia Popovici. Poezie a recitat şi Georgiana Cionca, din clasa I E. Pregătită de învăţătoarea Leţ, eleva a recitat strofe din poezia ,,Sunt o româncuţă mititică’’. Apreciaţi pentru felul în care recită au fost şi elevii Melissa Peleş şi Silaghi Cyntia. Ele au fost îndrumate de învăţătoarea Aurelia Popovici.

Hip-hop

Nicole Barna a impresionat cu mişcările ei, în timp ce colegii ei Magyar Milan şi Alexandra Platona au prezentat un superb dans de societate.

Moise Lorenzzo Raul a interpretat cântecul ,,Pentru ea’’, pe versurile lui Grigore Vieru. Montajul cuprinzând versuri şi cântece a fost coordonat de profesoara Anca Fetea. A urmat un nou moment de gimnastică ritmică, prezentat de Alexandra Popovici.

Dansul hip-hop, prezentat de elevii din clasa a III-a C (învăţătoare Florica Hava), a fost savurat de publicul prezent în sală, care a aplaudat elevii la scenă deschisă. Coregrafia a fost semnată de Florin Culda de la Clubul Exclusiv.

Cântecele, interpretate de Patricia Ciubotariu, Giulia Romocea, Ana-Maria Raţiu, respectiv de elevii din clasa a III-a E ai învăţătoarei Aurora Avram, au colorat activităţile organizate de Ziua Naţională.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !