Ziua Tincanilor la cea de-a IX-a ediţie

Ziua Tincanilor la cea de-a IX-a ediţie
Cetăţenii comunei Tinca au sărbătorit vineri, 15 august, 670 de ani de la prima atestare documentară a localităţii. Deschiderea festivă a început la ora 11:00, pe platoul din faţa Monumentului Eroilor şi a fost marcată prin defilarea Gărzii de Onoare, a fanfarei militare şi prin depunere de coroane la mormântul eroilor.

Programul a continuat cu recitalul susţinut de corul pregătit de doamna profesoară Paraschiva Cărbunar şi cu înmânarea de diplome pentru cetăţenii de seamă ai comunei.

Distracţie şi voie bună

Într-o manieră mai puţin formală, evenimentul şi-a continuat desfăşurarea în vadul Băilor Tinca. Aici a avut loc Cupa de fotbal la care au participat echipe din toate satele comunei. Programul a fost întregit de spectacolul de muzică populară susţinut de ansamblurile Vergelul şi Crişana, dar şi de interpretele Florica Duma şi Maria Sidea. Înspre seară, spre încântarea publicului, atmosfera a fost destinsă de formaţia Heaven şi de solista Giulia. Sărbătoarea s-a încheiat cu focuri de artificii şi cu un foc de tabără.

Invitaţi de seamă

La eveniment au fost prezenţi mai mulţi oameni politici importanţi, printre care preşedintele CJ Bihor- Radu Târle, deputaţii Cornel Popa (PNL) şi Claudiu Pop (PSD), Ştefan Seremi, Gavrilă Ghilea, Petru Filip.

Ediţia a noua, una cu noutăţi

Atmosfera de sărbătoare s-a făcut simţită încă dinainte de debutul evenimentului: a€œAm început pregătirile foarte târziu, dar putem spune că am reuşit să îmbunătăţim într-o oarecare măsură imaginea localităţii. Am reamenajat parcul central şi am curăţat vadul, dar lucrările continuă şi vrem să schimbăm faţa întregii comune” a declarat primarul Teodor Coste. Totodată, a ţinut să mulţumească locuitorilor pentru conduită şi pentru colaborarea la buna organizare a sărbătorii .

Proaspăt schimbată, conducerea primăriei a reuşit să aducă noutăţi în modul de organizare a sărbătorii comunei, aceasta fiind prima ediţie la care au fost invitaţi artişti cunoscuţi la nivel naţional.

Veronica Bursasiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !